Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας – Ρίψεις από εναέρια μέσα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής στη Δυτική Αττική η οποία καίγεται για τέταρτη ημέρα.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν διαρκώς, με σκοπό να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη πριν από λίγο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Οινόης προκειμένου να εκκενώσουν προς τις Ερυθρές.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οινόη, εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Για το πύρινο μέτωπο που καίει αυτή την ώρα την περιοχή του Αγίου Σωτήρα στην Μάνδρα μίλησε στο enikos.gr ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

«Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή του Αγίου Σωτήρα. Απειλούνται σπίτια από τις φλόγες στην περιοχή», είπε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι στο σημείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις της της πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι ελικόπτερα, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα να επιχειρήσουν δύο τράκτορες, δύο Έρικσον, δύο αεροσκάφη και ένα συντονιστικό.

Πριν από λίγα λεπτά εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, όσοι βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι καλούνται να εκκενώσουν προς Οινόη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ανέφερε με δηλώσεις του στο enikos.gr ότι το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Μεγάρων είναι υπό έλεγχο υπογραμμίζοντας ότι οι φλόγες κινούνται απειλητικά προς την περιοχή της Μάνδρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ