Μαζική τροφική δηλητηρίαση μεταναστών στη Σούδα Χίου – ΒΙΝΤΕΟ

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από κατανάλωση μερίδας κοτόπουλου το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα πρώτα συμπτώματα έγιναν αντιληπτά γύρω στις 17:00 το απόγευμα, όταν αρκετοί μετανάστες παρουσίασαν έντονη τάση προς εμετό και λιποθυμικές τάσεις.

Μέχρι τις 9 το βράδυ το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Χίου είχε γεμίσει ασφυκτικά με δεκάδες άτομα από τον καταυλισμό της Σούδας, ανάμεσά τους και 7 μικρά παιδιά.

Όπως τόνισαν στο politischios.gr άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό, τόσο οι συνθήκες όσο και το φαγητό είναι άθλια, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες οδηγούνται στο Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι νοσηλεύτηκαν 35 άτομα στα οποία διαγνώστηκε τροφική δηλητηρίαση στα περισσότερα από αυτά.

Παράλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έλαβε δείγματα από τις συγκεκριμένες μερίδες φαγητού προκειμένου να γίνει υγειονομικός έλεγχος.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων που έχει αναλάβει τη σίτιση στη Σούδα σε συνεργασία με τοπική ιδιωτική εταιρία.

Πηγή: politischios

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ