«Μάξιμος Σαράφης»: Αρνείται τις κατηγορίες – Το σχέδιο δράσης του και η κλήση που τον «έκαψε»

Αρνείται τις κατηγορίες ο Μάξιμος Σαράφης, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες: Ποινική δίωξη στον «Μάξιμο Σαράφη» και άλλους έξι

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο «Μάξιμος Σαράφης» μιλώντας στους αστυνομικούς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε ότι εάν υπάρχει απάτη σε αυτήν την υπόθεση τότε είναι και εκείνος θύμα των ανθρώπων που εμπιστεύτηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», κινδυνεύει να καταδικαστεί από 5 έως 10 χρόνια φυλάκιση, ενώ εάν στην ακροαματική διαδικασία αποδειχθεί ότι είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, η ποινή του μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια κάθειρξη.

«Μάξιμος Σαράφης»: Δάνεια από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έταζε το κύκλωμα – Ο αρχηγός και η λεία των 800.000 ευρώ

Ο άνθρωπος με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στην υπόθεση Novartis, είναι 51 ετών, είχε επαγγελματική σχέση με τον τομέα επικοινωνίας διευθυντής επικοινωνίας της Novartis. Πλέον δηλώνει σύμβουλος επιχειρήσεων και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει ένα πολυτελές γραφείο στον 8ο όροφο μεγάρου στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί φέρεται να πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες-θύματα. Έξι στους εφτά από αυτούς ενημερώθηκαν για την απάτη από τους αξιωματικούς της ασφάλειας και αρχικά δεν πίστευαν όσα τους έλεγαν οι αστυνομικοί. Νόμιζαν μάλιστα ότι πρόκειται για δάχτυλο ανταγωνιστών τους για να μην πάρουν το δάνειο.

Μάξιμος Σαράφης: Πώς έφτασαν στη σύλληψή του

Στον «Μάξιμο Σαράφη» έφτασαν μέσω τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, αν και ο ίδιος ήταν υποψιασμένος και πολύ προσεκτικός. Ο ίδιος έκανε πολύ λίγα τηλεφωνήματα, τουλάχιστον μέσω των «ανοιχτών πηγών».  Όμως μια τηλεφωνική επικοινωνία με μια γυναίκα, ήταν αυτή που οδήγησε στην σύλληψή του. Το συγκεκριμένο τηλεφώνημα φέρεται να έχει γίνει τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου. «Εάν ‘’σκάσει’’ το Άμπου Ντάμπι, , την πατήσαμε», φέρεται να λέει μεταξύ άλλων στην γυναίκα.

Ποιος είναι «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis που συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών

Είναι μια στιγμή κομβική για την έρευνα, καθώς ένας από τους επιχειρηματίες είχε πει στον «Μάξιμο Σαράφη»  ότι έχει βάλει δικηγόρο για να ψάξει να δει τι γίνεται με το δάνειό του γιατί επί τουλάχιστον οκτώ μήνες δεν είχε καμία απάντηση για το δάνειο που θα έπαιρνε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημειώνεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis που συνελήφθη μαζί με άλλους δύο συνεργούς του με την κατηγορία της απάτης, φέρεται να έταζε δάνεια μέσω μιας δήθεν εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με το MEGA, η Ασφάλεια Αττικής όταν έκανε έρευνα για τον «Μάξιμο Σαράφη» δεν γνώριζε πως ήταν ο προστατευόμενο μέλος της NOVARTIS.

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, τα μέλη, αναζητούσαν επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να λάβουν κάποιο δάνειο, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ζητούσε να του φτιάξουν ένα business plan στα Αγγλικά, το οποίο κόστιζε 10.000 ευρώ και έπαιρνε και από εκεί χρήματα.

Επίσης, έταζε «προμήθεια» 2% για υποψήφιο πελάτη. Δηλαδή, για να βρίσκει καινούργιους πελάτες  έταζε στους προηγούμενους επιχειρηματίες προμήθεια 2% αν του έβρισκαν κάποιον ενδιαφερόμενο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ