Πρόταση δυσπιστίας: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή – Κακλαμάνης: «Δεν ντρεπόμαστε; Θα σας βγάλω έξω»

Σε πολύ υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Τα «αίματα άναψαν» όταν κατέβηκε από το βήμα ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά το τέλος της ομιλίας του.

Πρόταση Δυσπιστίας – Τζανακόπουλος: Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μαρκόπουλος αφού χαιρέτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη στα υπουργικά έδρανα, είχε έναν έντονο διάλογο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο προεδρεύων και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Κύριε Μαρκόπουλε, είστε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταλαβαίνετε τι εννοώ;» είπε ο κ. Κακλαμάνης, την ώρα που ο βουλευτής της ΝΔ καβγάδιζε με μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Καθίστε και οι δύο κάτω. Σας ανακαλώ και τους δύο στην τάξη. Καθίστε κάτω», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε σηκωθεί από τη θέση του και φώναζε.  «Δεν ντρεπόμαστε, βουλή είναι αυτή; Ανέβηκε ο συνάδελφος σας στο βήμα, σεβαστείτε τουλάχιστον αυτό», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Το πρώτο σχόλιο μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Τσίπρας

Προς στιγμήν φάνηκε ότι τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως κάποιες αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου που είχε πάρει τον λόγο, προκάλεσαν την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη. «Κύριε Γεωργιάδη σας έδωσε κανείς τον λόγο; Σιωπή» του είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ κάλεσε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης.

Όμως ο κ. Γεωργιάδης συνέχιζε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο κ. Κακλαμάνης να του πει: «Αν ξαναπάρετε τον λόγο χωρίς να τον ζητήσετε, θα σας βγάλω έξω».

Βουλή: Όλο το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι μην τον βγάζετε, αφήστε τον να ταπεινώνεται στην Ολομέλεια», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Μην απαντάτε εσείς, γιατί απευθύνεστε στο Σώμα. Γιατί όταν τον προκαλείτε θα σας απαντάει», απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κακλαμάνης, κάνοντας αυστηρή παρατήρηση.

Όμως ο κ. Ξανθόπουλος συνέχισε, λέγοντας στον κ. Γεωργιάδη σχετικά με την υπόθεση Novartis: «Δεν έχετε αθωωθεί κ. Γεωργιάδη, έχει τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, έχει διαφορά», είπε, με τον υπουργό Ανάπτυξης να αντιδρά εξοργισμένος από τα έδρανα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ