Μαθήτρια τρώει από τα σκουπίδια

Μαθήτρια τρώει από τα σκουπίδια

 

Μάρτυρες  μιας εικόνας που παραπέμπει σε  χώρες του τρίτου κόσμου έγιναν διερχόμενοι αλλά και κηδεμόνες  που βρέθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στον περιβάλλοντα χώρο  Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας , όταν αντίκρισαν μια μικρή μαθήτρια να  αναζητεί τροφή στα αποφάγια συμμαθητών της.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “Κόσμος” το περιστατικό συνέβη πριν από τρία εικοσιτετράωρα, και οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τη μικρή μαθήτρια να παίρνει στα χέρια της  ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς  και να το τρώει.

Τέτοιες εικόνες υποστηρίζουν πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους μικρούς μαθητές να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να φέρουν μαζί τους  ούτε λίγο ψωμί προκειμένου να φάνε στο διάλλειμα.

Τα στοιχεία του σχολείου είναι στη διάθεση της εφημερίδας.  

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Κόσμος» Κωνσαντίνο Φλαμή που επιμελήθηκε το θέμα, ο οποίος διευκρίνισε ότι το θέμα ισχύει και όντως σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό περίπου τρεις μέρες πριν. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη φωτογραφία όμως, που συνοδεύει το  θέμα και από το πρωί αναπαράγεται τόσο στο διαδίκτυο διευκρινίζει ότι προέρχεται από το αρχείο της εφημερίδας και δεν απεικονίζει την μαθήτρια του ρεπορτάζ.

Πηγή:Εφημερίδα “Κόσμος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ