Μαρτυρία από γυναίκα θύμα βιασμού: Ο αστυνομικός στο Τμήμα μου είπε τι περίμενες να συμβεί με αυτά που φοράς

Κατάθεση ψυχής από γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού. Όπως λέει η ίδια, «όσα χρόνια και αν περάσουν είναι κάτι που κουβαλάς… δεν ξεχνάς απλώς συνεχίζεις να ζεις”.

Ήταν 25 ετών, όταν έπεσε θύμα βιασμού. Βρήκε τη δύναμη να πάει στο αστυνομικό τμήμα, αλλά την απέτρεψαν να κάνει καταγγελία. Σήμερα δύο δεκαετίες μετά, στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα βιασμού, μέσα από τη δική της περιπέτεια.

Όπως είπε στην εξομολόγησή της η ίδια για τα όσα βίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, «πήγα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να το καταγγείλω μέσα στα κλάματα και μου είπε ο Αξιωματικός υπηρεσίας, γελώντας «τι περίμενες να σου συμβεί μ’ αυτά που φοράς».

Ήταν η απρόβλεπτη κατάληξη στον εφιάλτη που μόλις είχε ζήσει, στην αρχή μιας σχέσης.

“Ήταν ευγενικός, 5 χρόνια μεγαλύτερος μου, εμφανίσιμος. Πήγαμε για φαγητό μετά με πήγε σπίτι, πήρε άλλη κατεύθυνση σταματάει σε ερημική περιοχή στη θάλασσα και μου είπε τώρα θα κάτσεις φρόνιμα και έβγαλε μαχαίρι. Όταν τελείωσε μου είπε μπράβο ήσουν φρόνιμο κορίτσι μoυ έδωσε και τριαντάφυλλο…” λέει η γυναίκα.

Η ίδια, αργότερα ως κοινωνιολόγος, εργάστηκε σε Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες, αλλά στη δική της περίπτωση ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος.

Τονίζει ότι “το ότι εγώ αποθαρρύνθηκα από αξιωματικό υπηρεσίας τη μέρα εκείνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αυτό και οι άλλες γυναίκες, να το καταγγέλλετε, να μην το ανέχεστε, να μην σιωπάτε”.

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που τελικά δεν ζήτησε την τιμωρία του δράστη απαντά: “Ναι, μακάρι να μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου: “Το χρονικό πλαίσιο είναι άμεσο εάν πλυθούμε μπορεί να φύγει γενετικό υλικό κι εάν περάσει χρόνος δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με τις καταγγελίες”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.