«Μαρία Τσάλλα»: Νέες μαρτυρίες για τη Ρωσίδα κατάσκοπο – «Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής»

Τα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν ή και βοήθησαν τη Ρωσίδα κατάσκοπο, Ιρίνα Σμίρεβα να βγάλει χαρτιά στην Ελλάδα, αλλά και όσοι ανέπτυξαν σχέσεις μαζί της, όσο καιρό βρισκόταν στη χώρα μας, έχουν μπει στο στόχαστρο των ερευνών.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews υπήρχε ένας δικηγόρος όπου σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της «Μαρίας Τσάλλα» και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο εν λόγω δικηγόρος με ρωσική καταγωγή είχε γραφείο στην Ιπποκράτους και άνηκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμός ανάμεσα στην «Μαρία Τσάλλα» με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι -που την βοήθησε να βγάλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και να εγγραφεί ως δημότης Αλιβερίου- και όπως φέρεται ήταν ο φορολογικός αντιπρόσωπος σε ακόμη 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» – αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα – εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και να έχει φύγει από τη ζωή το 2013. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.

«Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής»

Η υπάλληλος του δήμου Αλιβερίου που κλήθηκε να αναλάβει τον φάκελο της «Μαρίας Τσάλλα», μίλησε στον ΣΚΑΪ καταγγέλλοντας πως δεχόταν πιέσεις από τον δικηγόρο της.

«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω τη διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές (ο δικηγόρος) στην υπηρεσία μας ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί», αναφέρει η υπάλληλος του δημοτολογίου.

«Ναι είχε υπογράψει. Δεν το θυμάμαι εγώ τώρα. Αλλά για να μου το είπε η γυναίκα μου… Είναι πιθανό. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πάλι ακόμα. Εαν έγινε αυτό το πράγμα θα έγινε ενόψει του να παρουσιάσει ένα κανονικό συμβόλαιο στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

Η υπάλληλος του Δήμου Αλιβερίου κάνει λόγο για αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν από την συμπεριφορά των εμπλεκόμενων, ενώ αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος που βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο προσκόμισε ξαφνικά ενοικιαστήριο στο όνομα της Μαρίας Τσάλλα.

«Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και τη στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Έπειτα από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της “Μαρίας Τσάλλα” στο δημοτολόγιο», σημειώνει η υπάλληλος του Δημοτολογίου.

Τι αναφέρει η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος

Παράλληλα στον ΣΚΑΪ μίλησε και η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, η οποία καταγγέλλει ότι δεν είχε κάνει ποτέ ενοικιαστήριο – συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

«Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το Μαρία Τσάλα δεν ήταν καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε Μαρία Τσάλα. Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει απλώς στους μήνες γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία. Το είχε πάει ο ίδιος (ο δικηγόρος). Αυτός πήγε να κάνει χαρτιά, τη νομιμότητα των χαρτιών της στο Αλιβέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι λέει ο φίλος της Ρωσίδας κατασκόπου

Η Ρωσίδα κατάσκοπος φρόντιζε να κρύβει επιμελώς το πρόσωπό της, με τον Alpha ωστόσο να φέρνει στο φως την φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει.

Ο Έλληνας φίλος της μίλησε στον Alpha και την εκπομπή T-live, o οποίος δήλωσε σοκαρισμένος.

«Ήταν μαθήτρια. Το φθινόπωρο του ΄18. Κάθισε για λίγο, συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις, τέλος. Νιώθω έκπληξη και σοκ. Δεν είχε δείξει δείγματα σε κανέναν. Σε κανέναν. Εντάξει; Σε κανέναν. Έκπληξη και σοκ. Και πραγματικά, δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Δηλαδή, ούτε κατέβηκε καμία σελίδα στο Facebook… Λοιπόν… Από την πλευρά μας… Έτσι; Ούτε τίποτα. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι… Εγώ είμαι ανοιχτός. Να δώσω τα τηλέφωνα, τις επικοινωνίες, τα πάντα. Λοιπόν…» ανέφερε ο Έλληνας φίλος της Ρωσίδας κατασκόπου.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ήταν εκείνος που της έκανε κάποια μαθήματα ελληνικών. «Εγώ έκανα κάποια λίγα, πρώτα μαθήματα και μετά συνέχισε με μια άλλη καθηγήτρια και μετά γυροβολούσε. Ερχόταν εδώ καμιά φορά, συμμετείχε, της άρεσε, γενικότερα… Να αναπτύξει μια κοινωνικότητα την ενδιέφερε» διευκρινίζοντας ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί της.

Η νέα μαρτυρία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο Javi Labourt, ένας Αργεντινός που ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της «Μαρίας Τσάλλα» στο φροντιστήριο, τη χαρακτήρισε έναν άνθρωπο απόμακρο που τους είχε συστηθεί φωτογράφος με καταγωγή από τη Γαλλία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ