Ρωσία: Η τετράωρη συνάντηση Πούτιν Σι στο Κρεμλίνο – Αύριο υπογράφουν την εμβάθυνση των σινο-ρωσικών σχέσεων

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ ολοκλήρωσαν σήμερα στο Κρεμλίνο μια πρώτη άτυπη κατ΄ιδίαν συζήτηση που διήρκησε τεσσεράμισι ώρες, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πούτιν: Τι κρύβεται πίσω από τα καλά λόγια στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας Σιν Τζινπίνγκ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti, ο Πούτιν συνόδευσε τον καλεσμένο έξω από το Κρεμλίνο. Οι δύο αρχηγοί κρατών αναμένεται να δειπνήσουν μαζί απόψε και να έχουν αύριο, Τρίτη, πιο επίσημες συνομιλίες με την αναμενόμενη υπογραφή συμφωνιών για την εμβάθυνση της ρωσοκινεζικής συνεργασίας.

Το πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι ο Πούτιν βγήκε έξω στον δρόμο για να συνοδέψει τον Κινέζο ομόλογό του, προσθέτοντας ότι συνομίλησαν για λίγο στο αυτοκίνητο του Σι και μετά είχαν χειραψία για αποχαιρετισμό.

Πούτιν: «Φρούριο» το ειδυλλιακό δάσος όπου κρύβει την Καμπάεβα και τα παιδιά τους – Απειλεί με «γκουλάγκ» όσους πλησιάσουν

Ο Πούτιν είπε στον Σι σε τηλεοπτική συνάντηση νωρίτερα ότι εξέτασε τις προτάσεις της Κίνας για τον τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι δύο τους θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προτάσεις αυτές, σύμφωνα με το Tass.

 

Η Ρωσία παρουσιάζει το ταξίδι του Σι, το πρώτο του μετά την εξασφάλιση μιας άνευ προηγουμένου τρίτης θητείας αυτόν τον μήνα, ως απόδειξη ότι έχει έναν ισχυρό φίλο στη σύγκρουσή της απέναντι σε μια εχθρική Δύση. Οι δύο άντρες αποκάλεσαν ο ένας τον άλλον «αγαπητέ μου φίλε» στη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο σήμερα το απόγευμα πριν από το τελικό δείπνο.

Το Κρεμλίνο επιδιώκει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη από την Κίνα, ωστόσο, αν κρίνουμε από τις γραπτές δηλώσεις που ο Πρόεδρος Σι και ο Πρόεδρος Πούτιν έβαλαν ο ένας στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του άλλου σήμερα το πρωί, υπάρχουν κάποιες διαφορές στο τι θέλουν να επιτύχουν το Πεκίνο και η Μόσχα.  Για τη Μόσχα, ο Πούτιν θέλει θα ήθελε να παρουσιάσει αυτή την επίσκεψη ως πλήρη υποστήριξη του Πεκίνου στην εισβολή στην Ουκρανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ