Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά κατευθύνεται προς τα νότια της Λίμνης, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις με 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Δυτική Μακεδονία. Επίσης, ένα πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, 7 μηχανήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν κατάσβεση πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι από τον οικισμό Κατούνια εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, λόγω δυσφορίας από τους πυκνούς καπνούς.

Υπενθυμίζουμε ότι το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ όλη τη νύχτα οι 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Εύβοια – Μαίνονται οι φωτιές σε Κρήτη και Τζια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ