Μαφία του Λίβερπουλ: Θα έστελναν 3 τόνους κοκαΐνης στην Ελλάδα – Πώς εντοπίστηκε το διεθνές κύκλωμα

Τον τελευταίο μόνο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές Αρχές, στο λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, οι Ιταλοί αστυνομικοί δέσμευσαν δεκάδες κοντέινερ από το Εκουαδόρ, στα οποία ήταν φορτωμένα τροπικά φρούτα με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Του Θεοδόση Πάνου

Μέσα σε ειδικές κρύπτες που είχαν δημιουργήσει αλλά και στα μηχανήματα ψύξης, είχαν κρύψει περίπου τρεις τόνους κοκαΐνης.

Ενα από τα στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως σχεδόν όλες οι πλάκες του εμπορεύματος κοκαΐνης είχαν ως λογότυπο το σύμβολο του ΝΒΑ, του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Πρόκειται για ποσότητες από συγκεκριμένο καρτέλ, με το οποίο συνεργάζεται ο Βρετανός «Εσκομπάρ» από το Λίβερπουλ, ο αδελφός του οποίου συνελήφθη τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη έχοντας στην κατοχή του περίπου 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης που έφεραν το ίδιο λογότυπο.

Οπως εκτιμούν οι Ελληνες και οι Ιταλοί αστυνομικοί, το συγκεκριμένο εμπόρευμα των τριών τόνων θα κατέληγε στην Ελλάδα, όπου ένα μέρος της «λευκής κυρίας» (έτσι αποκαλούν
την κοκαΐνη) θα διακινείτο στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτησή της είναι πολύ αυξημένη. Την ίδια στιγμή, το υπόλοιπο μέρος της παρτίδας- «μαμούθ», με διάφορους τρόπους, θα έφευγε από την Ελλάδα για να φτάσει στις μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της υπόγειας διαδρομής έχει να κάνει με ένα κοντέινερ, επίσης από το Εκουαδόρ, το οποίο βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τελικό σταθμό τη Λεμεσό της Κύπρου και, μάλιστα, σε χώρο διαμονής Βρετανών από τη βάση που διαθέτουν στη Μεγαλόνησο. Οι Ελληνες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την ύπαρξη φορτίου κοκαΐνης μέσα στο συγκεκριμένο κοντέινερ. Επειτα από προσεκτική έρευνα που πραγματοποίησαν, εντόπισαν κρυμμένα στον μηχανισμό ψύξης του κοντέινερ περίπου 17 κιλά κοκαΐνης, και πάλι με το λογότυπο του NBA.

Αμέσως ενημερώθηκε η κυπριακή αστυνομία αλλά και η βρετανική αστυνομία βάσης, καθώς, όπως προαναφέραμε, τελικός προορισμός ήταν χώρος που ελέγχεται από τη διοίκηση της βρετανικής βάσης. Το σχέδιο δράσης που αποφασίστηκε ήταν αυτό της ελεγχόμενης παράδοσης, με αποτέλεσμα το εμπορευματοκιβώτιο0 να φτάσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, όπου άμεσα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από Κύπριους αλλά και βρετανούς αστυνομικούς.
Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, το κοντέινερ πλησίασαν δύο άτομα. Αμέσως το ένα από αυτά άρχισε να ξεβιδώνει με ένα κατσαβίδι τις λαμαρίνες στο ψυκτικό μηχάνημα του εμπορευματοκιβωτίου, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν το σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ