Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο των δραστών

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας με άρωμα… τρομοκρατίας το μεσημέρι της Τρίτης σε τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει προσαγάγει άτομο στα νότια προάστια που πιθανολογείται ότι έχει σχέση με το περιστατικό.

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο των δραστών

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που εξασφάλισε και παρουσίασε στο κεντρικό της δελτίο η ΕΡΤ, ο ένας από τους δράστες φορά βερμούδα, χακί καπέλο, μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, γυαλιά μυωπίας και μία μακρυμάνικη μπλούζα. Όσο για τον άλλο, έχει ένα σακίδιο στην πλάτη του. Φορά κοντομάνικη μπλούζα, χακί βερμούδα, χειρουργική μάσκα και είναι ο ληστής με το τατουάζ στο αριστερό του χέρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες μπήκαν στην τράπεζα σαν πελάτες και αμέσως έβγαλαν τα όπλα. Με καλάσνικοφ και πιστόλι ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαίρεσαν τα χρήματα και έφυγαν πεζή αντίθετα προς την οδό Μητροπόλεως.

Η ληστεία-“καρμπόν” στη Μεταμόρφωση – Ο ύποπτος έχει απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, είναι η δεύτερη ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της πρωτεύουσας τις τελευταίες σαράντα ημέρες με τους ίδιους δράστες που έχει μπει στο μικροσκόπιο του Τμήματος Διαρρηκτών και άλλων κεντρικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στο ερευνητικό πεδίο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει και μία ληστεία-«καρμπόν» που έγινε στις 18 Αυγούστου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Ο ένοπλος που είχε ληστέψει τότε την τράπεζα, έχει αρκετές ομοιότητες με έναν από τους δράστες της σημερινής ληστείας. Συγκεκριμένα, η ομοιότητα εντοπίζεται σε τατουάζ που έχουν και οι δύο στο ίδιο σημείο και στο ίδιο χέρι με τον ύποπτο, μάλιστα, να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική, αλλά και την Κρατική Ασφάλεια.

Η προσαγωγή στα νότια προάστια και το αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην προσαγωγή 10 ατόμων με την ΕΡΤ να αναφέρει πως μία προσαγωγή που έγινε στα νότια προάστια δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τη σημερινή ένοπλη ληστεία. Και αυτό γιατί οι αρχές βασιζόμενες σε καταθέσεις μαρτύρων θεωρούν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο προσαχθείς, χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δύο δραστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ