Λιμενικοί κατηγορούνται για κακοποίηση μεταναστών

Λιμενικοί κατηγορούνται για κακοποίηση μεταναστών

Ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά, εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση τριών μελών του Λιμενικού Σώματος, τους οποίους το 2007 στη Χίο, δύο μετανάστες από το Μαρόκο, είχαν καταγγείλει για κακοποίηση.

Για το θέμα τότε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ η υπόθεση έχει καταγραφεί στην έκθεση της ομάδας των δικηγόρων για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Οι λιμενικοί αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο ένας από τους δύο Μαροκινούς, που παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο –ο άλλος βρίσκεται στη Νορβηγία– στην κατάθεσή του, επανέλαβε ότι οι λιμενικοί του βύθιζαν το κεφάλι μέσα σε κουβά μέχρι πνιγμονής καθώς και ότι τον υπέβαλαν και στο βασανιστήριο της «εικονικής εκτέλεσης».

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα και το επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Ανώτερα στελέχη από το Λιμενικό Σώμα, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καταγγελίες μεταναστών για παραβατική συμπεριφορά λιμενικών, τόνισαν ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση του κάθε δικαστηρίου, όλες οι περιπτώσεις, ελέγχονται πειθαρχικά από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Προσέθεσαν επίσης ότι στην περίπτωση που τα στοιχεία είναι ατράνταχτα, υπάρχει μηδενική ανοχή από το Σώμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ