Λέρος: Βελτιωμένη η κατάσταση του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί – Τι είπε ο δήμαρχος Λειψών για το ατύχημα

Βελτιωμένη αλλά σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Τούρκου επιχειρηματία, Αλί Σαμπανσί, ο οποίος είχε τραυματίστηκε σοβαρά όταν το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο οδηγούσε και στο οποίο βρίσκονταν η σύζυγος και τα παιδιά του, έπεσε σε βράχια μεταξύ Λειψών και Λέρου.

Όπως μεταδίδει η Yeni Safak, η σύζυγος του επιχειρηματία, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, η οποία χτύπησε στο κεφάλι στο ατύχημα, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και ο Αλί Σαμπανσί.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας έχει υποστεί σοβαρά τραύματα και η θεραπεία του συνεχίζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί αφαίρεσαν τη σπλήνα του, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την αορτή της καρδιάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σαμπανσί θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση.

«Η κατάσταση της υγείας του Σαμπανσί είναι βελτιωμένη, αλλά παραμένει σοβαρή» Μilliyet σε σημερινό της δημοσίευμα.

Η Μilliyet, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, γράφει ότι τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο σκάφος, μετά το ατύχημα κατέληξαν στη θάλασσα. Τραυματίστηκαν και νοσηλεύονταν στο Μπόντρουμ, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη για να δουν τον πατέρα τους.

Το βράδυ του ατυχήματος, ο Τούρκος επιχειρηματίας, η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά πήγαιναν σε εστιατόριο της Λέρου για να γιορτάσουν την 13η επέτειο του γάμου του ζευγαριού.

Τι είπε για το ατύχημα ο δήμαρχος Λειψών

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είχε τελείως λάθος πορεία το σκάφος. Δεν είχαν επίγνωση πού πήγαιναν. Η ζημιά είναι τεράστια, κάτι που σημαίνει ότι το σκάφος κινούταν με πάνω από 25 μίλια την ώρα (45 χλμ την ώρα). Η σύγκρουση ήταν σφοδρή» ανέφερε ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτιος Μάγγος, μιλώντας στον Alpha.

Και συνέχισε: «Ο Τούρκος είχε εσωτερική αιμορραγία και ρήξη οργάνου. Εάν δεν πήγαινε αμέσως το Λιμενικό και το ασθενοφόρο για να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο νομίζω ότι η κατάληξη θα ήταν τραγική.  Το χειρουργείο κράτησε πάνω από 5 ώρες. Ακόμα και στην Τουρκία δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως κατάφερε ένα μικρό νοσοκομείο σε μία τόσο δύσκολη περίπτωση να κρατήσει εν ζωή έναν άνθρωπο».

«Τα παιδιά του κάθονταν δίπλα στον πατέρα τους, που οδηγούσε το σκάφος. Ο ένας χτύπησε στο πιλοτήριο του σκάφος και υπέστη σοβαρά κατάγματα, ενώ ο δεύτερος έφυγε κατευθείαν στη θάλασσα και έχει μόνο μερικές εκδορές» κατέληξε ο κ. Μάγγος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ