Λεχαινά: Θρήνος για την 5χρονη Κλαούντια – Το μοιραίο παιχνίδι με τις παπαρούνες

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Αρετή και το Κουρτέσι, στα Λεχαινά, από τον θάνατο της 5χρονης Κλαούντια, που παρασύρθηκε θανάσιμα από διερχόμενο αυτοκίνητο. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι γονείς του κοριτσιού, ο Μπλέντι και η Ντορίνα, που κατάγονται από την Αλβανία και ζουν στην Ελλάδα για περισσότερα από 30 χρόνια, πήραν τη μικρή τους κόρη μαζί τους στα θερμοκήπια καρπουζιών, όπου εργάζονται μαζί με άλλους εργάτες, στην περιοχή μεταξύ Δροσελή και Μοσχονερίου. Η 5χρονη μόλις είχε επιστρέψει από το νηπιαγωγείο, ενώ ο μεγάλος γιος της οικογένειας, αριστούχος μαθητής της Γ’ Λυκείου, βρισκόταν στο σχολείο του.

Πήγε να μαζέψει παπαρούνες

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όπως αναφέρει το patrisnews.com, κάποια στιγμή η Κλαούντια βρέθηκε στην άκρη των θερμοκηπίων κοντά στο δρόμο, εκεί που υπήρχαν παπαρούνες, το ανοιξιάτικο λουλούδι με το έντονο κόκκινο χρώμα που της άρεσε. Λίγο μετά τις 14.15 σημειώθηκε το μοιραίο. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ομοεθνής τους, παρέσυρε την 5χρονη και την τραυμάτισε θανάσιμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όλοι οι εργάτες σοκαρίστηκαν. Έτρεξαν στο σημείο όπου η μικρή ήταν πεσμένη, ακίνητη. Κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το κοριτσάκι, που δεν έφερε εξωτερικά τραύματα, μεταφέρθηκε στο ΚΥ Βάρδας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ως πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η ρήξη οργάνων, ωστόσο, φως αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 5χρονης, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πατρών. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Οι τραγικοί γονείς εργάζονταν σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ζήσουν τα παιδιά τους. Πολύ γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία της Αρετής, όπου διαμένουν και του Κουρτεσίου όπου ζουν οι γονείς της Ντορίνας. Το βράδυ της Κυριακής ο Μπλέντι με την Κλαούντια και φίλους τους βρέθηκαν στα Σπάτα και προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Οι γονείς της 5χρονης και ο αδελφός της είναι καταρρακωμένοι από το κακό που τους βρήκε. Ο πατέρας αρνείται να πιστέψει ότι το αγγελούδι του έφυγε, ενώ η μητέρα έχει υποστεί σοκ. Συγκλονισμένοι είναι και οι συγχωριανοί τους. Η κηδεία της 5χρονης θα γίνει πιθανότατα στην Αλβανία.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε η ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρεται, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Μοσχονερίου Λεχαινών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Πηγή: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ