Λάρισα: Κρατούσαν αιχμάλωτο κτηνοτρόφο σε μαντρί για 9 μήνες – Δύο συλλήψεις

Δύο κτηνοτρόφοι συνελλήφθησαν χθες (12/10) στην Λάρισα με την κατηγορία ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με απώτερο σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», όλα συνέβησαν την Πέμπτη (12/10) όταν ένας 62χρονος με καταγωγή από τη Ρουμανία κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του το γεγονός ότι οι δύο εργοδότες του, τον κακομεταχειρίζονται και πως τον κρατούν όμηρο για εννέα μήνες.

Συγκεκριμένα, ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως κτηνοτρόφος. Έπειτα από λίγες ημέρες όμως ανακοίνωσε την αποχώρηση του, επειδή το θεώρησε το περιβάλλον ακατάλληλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία του ο ένας από τους κτηνοτρόφους τον γρονθοκόπησε, ενώ του πήρε και την ταυτότητα.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς δεν τον μετέφεραν ποτέ στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένος, ενώ την ίδια στιγμή δεχόταν απειλές προκειμένου να παραμείνει.

Επιπρόσθετα, ο 62χρονος κατήγγειλε ότι χωρίς την άδειά του τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου εξέφρασε ξανά την επιθυμία του να φύγει, ωστόσο, έπεσε ξανά θύμα ξυλοδαρμού από τον 44χρονο εργοδότη του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κτηνοτρόφοι του οφείλουν δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800€, πόσο από το οποίο του έχουν αποδώσει μόνο 300 ευρώ.

Η εφημερίδα ακόμη αναφέρει πως ο 62χρονος επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του, ενώ φέρεται να είπε ότι δεν αποχωρούσε από το ποιμνιοστάσιο, έχοντας φοβηθεί μετά την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε υποστεί και γιατί του είχαν παρακρατήσει την ταυτότητά του.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Λάρισας, μετά και την αναφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας, μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ