Λαμία: «Ρολά» στην Ιατροδικαστική επειδή αρρώστησε ο γραμματέας – Δεν έγινε νεκροψία σε μωράκι

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λαμίας κατέβασε ξανά «ρολά, παρόλο που με την έλευση δύο νέων ιατροδικαστών είχε αρχίσει να ομαλοποιείται η λειτουργία της. Αυτή τη φορά ο λόγος είναι ότι ο γραμματέας της υπηρεσίας αρρώστησε και δεν μπορεί να γράψει κάποιος το πρωτόκολλο και δυο γραμμές στον υπολογιστή. Έτσι η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Λαμίας έβγαλε απόφαση ότι δεν μπορούν να γίνουν νεκροψίες μέχρι νεοτέρας, παρόλο που υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές, δυο νεκροτόμοι και ακόμη μια διοικητική υπάλληλος στην υπηρεσία, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Εξοργισμένοι είναι οι γονείς ενός μωρού από την Αγόριανη Φωκίδας, που έχασαν το 5 μηνών μωρό τους στον ύπνο του από παθολογικά αίτια, και τώρα πρέπει να πάνε στην Πάτρα για την νεκροψία-νεκροτομή. «Παίζουν με τον πόνο μας. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Χάσαμε το αγγελούδι μας και μέσα στον πόνο μας να αντιμετωπίζουμε και αυτή την γραφειοκρατία με τις γελοίες δικαιολογίες…», λένε εξοργισμένοι οι συγγενείς του μωρού.

Παράλληλα, ακόμη δύο περιστατικά, ένα από τη Λαμία και ένα από τον Άγιο Κωνσταντίνο πρέπει να πάνε σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, γιατί της Λαμίας είναι κλειστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport εξοργισμένοι είναι και οι ιατροδικαστές των άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι μέσα στο μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν, πρέπει να εξυπηρετήσουν και την υπηρεσία της Λαμίας, που και πάλι δεν λειτουργεί. Μάλιστα όταν κάποιοι απ’ αυτούς έμαθαν τον λόγο που δεν λειτουργεί, εξοργίστηκαν ακόμη περισσότερο.

Παρέμβαση εισαγγελέα και υπουργείου

Μετά το δημοσίευμα, υπήρξαν εξελίξεις. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς αμέσως έστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κάνοντας λόγο για ακόμη μία «απαράδεκτη» πράξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για τα όσα συμβαίνουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, επενέβη άμεσα και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Λαμίας, Βασίλειος Δημουλάς, αλλά και η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Βίκυ Γιαβή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κα Γιαβή φέρεται να ζήτησε να διεξαχθεί η νεκροψία – νεκροτομή του μωρού στη Λαμία, αλλά και να λειτουργήσει κανονικά η Υπηρεσία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κ. Ακριβούση, που φέρεται να απείλησε με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Σημειώνεται ότι οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ανέλαβαν υπηρεσία τέλη Αυγούστου, δεν αρνήθηκαν να κάνουν τις νεκροψίες – νεκροτομές, για τις οποίες άλλωστε έχουν προσληφθεί και πληρώνονται από το κράτος, κάνοντας παράλληλα και το ελάχιστο γραμματειακό κομμάτι, κάτι που θα μπορούσε εξάλλου να το κάνει και η άλλη υπάλληλος της υπηρεσίας.

Τονίζεται ότι οι χαροκαμένοι γονείς του μωρού από την Αγόριανη, είναι στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, καθώς εκτός από τον αβάσταχτο πόνο τους έχουν να διαχειριστούν και την αβεβαιότητα τόσο του χρόνου όσο και του τόπου διεξαγωγής της νεκροψίας, που αλλάζει μεταξύ Λαμίας και Πάτρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του LamiaReport, δεν αποκλείεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να βγάλει απόφαση αναστολής καθηκόντων της Προϊσταμένης κ. Αποστολίας Ακριβούση, για να μπορέσουν οι άλλοι ιατροδικαστές να κάνουν τη δουλειά τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ