Λαμία: Ελεύθεροι οι ανήλικοι Ρομά που είχαν διαρρήξει τα καταστήματα στο κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις ανήλικοι Ρομά, καθώς και ένας ακόμη 18χρονος που είχαν συλληφθεί με τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και των φθορών ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία τέσσερις νεαροί Ρομά ηλικίας 14 με 18 ετών, καθώς και ένας ακόμη ανήλικος που απέφυγε τη σύλληψη, ενέχονται σε τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων σε καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας, μεταξύ 9ης και 10ης Νοεμβρίου (με την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ισχύ), στις οποίες προκάλεσαν και φθορές.

Μάλιστα οι δύο εκ των συλληφθέντων παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους και σε μια άλλη διάρρηξη που είχε γίνει μια εβδομάδα περίπου νωρίτερα στον πεζόδρομο της οδού Καλύβα Μπακογιάννη με λεία 150 ευρώ και τη συμμετοχή δύο άλλων Ρομά, ηλικίας 26 και 17 ετών, σε μια νύχτα που είχαν καταγραφεί και δύο ακόμη απόπειρες σε κοντινές επιχειρήσεις.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης 10 Νοεμβρίου καταστηματάρχες των οδών Ναυαρίνου, Ανδρούτσου και Καραϊσκάκη είχαν βρει τα μαγαζιά τους παραβιασμένα και σε κάποια από αυτά έλειπαν και τα λιγοστά χρήματα των ταμειακών μηχανών τους. Σε μια 4η επιχείρηση μάλιστα επί της οδού Καποδιστρίου οι νεαροί Ρομά κατάφεραν να αφαιρέσουν από την ταμειακή μηχανή 150 ευρώ, όμως η έλευσή τους από το σημείο που είναι σαφώς πιο πολυσύχναστο, έμελλε να καταγραφεί και η Ασφάλεια Λαμίας να φτάσει στη σύλληψη τους.

Σε όλους τους ανήλικους επιβλήθηκε ο όρος της επιτήρησής τους από Επιμελήτρια, ενώ για τον 18χρονο ο περιοριστικός όρος της παρουσίασης στο ΑΤ Λαμίας κάθε 5η του μήνα.

Σημειώνουμε ότι στον έναν εκ των ανηλίκων ηλικίας 15 ετών, υπήρχε ήδη ο περιοριστικός όρος της επιτήρησής του από Επιμελήτρια Ανηλίκων αλλά και η τακτική παρουσίασή του στο ΑΤ Λαμίας κάθε 5η του μήνα.

Οι απανωτές συλλήψεις πάντως και οι συνεχείς προειδοποιήσεις, δε φαίνεται να μπορούν να τους αλλάξουν τα μυαλά. Απολύτως λογική και η αντίδραση των επαγγελματιών που πληρώνουν την παραβατική συμπεριφορά των ανήλικων Ρομά και ζητούν προστασία.

Πηγή: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ