Λαμία: Χειροπέδες στον 22χρονο οδηγό που προκάλεσε πανικό – Τι έδειξε το αλκοτέστ

Χάος προκάλεσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Λαμία ένας 22χρονος οδηγός. Ο άνδρας δημιούργησε τεράστια αναστάτωση οδηγώντας -σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται – άκρως επικίνδυνα στην πιο κεντρική οδό της πόλης λίγο πριν από την πλατεία Ελευθερίας, σε μία βραδιά όπου αρκετός κόσμος είχε κατακλύσει το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της ιστοσελίδας, lamianow.gr, έκανε «παντιλίκια», έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο από την πλευρά του οδηγού, με κατεύθυνση προς την πλατεία Ελευθερίας, έκοψε δύο δέντρα, παρέσυρε ένα μηχανάκι αλλά και μία 16χρονη η οποία βρέθηκε στον διάβα του (και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά).

Δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο 22χρονος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες του Lamianow.gr, συνελήφθη άμεσα χωρίς να προβάλει αντίσταση. Οι αστυνομικοί μάλιστα τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ και διαπίστωσαν ότι δεν ήταν και υπό την επήρεια οινοπνεύματος (αλκοόλ).

Όσον αφορά στη σύλληψη του, με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και δεν κρατείται.

Σύμφωνα με το τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός φέρεται να κατηγορείται για : Σωματικές βλάβες λόγω αμέλειας και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Τροχαίο στη Λαμία

Οι ποινές που αντιμετωπίζει

Αν αποδειχθεί ότι ο 22χρονος άνδρας οδηγούσε επικίνδυνα και προέβη στην παραβίαση του Κ.Ο.Κ, κινδυνεύει με τις εξής ποινές βασιζόμενες στο Άρθρο 290Α του Κεφαλαίου 14.

Όποιος κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες:

οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών ή λόγω σωματικής ή πνευματικής εξάντλησης, ή

οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης ή σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες, ή οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο ή προβαίνει κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς ή μετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:

τροχαίο στη Λαμία
Στο πέρασμά του ο οδηγός παρέσυρε τα πάντα, ακόμη και δέντρα

αα) με φυλάκιση έως τρία (3) έτη αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα,

ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,

γγ) με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

δδ) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου.

Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

2.Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ