Κυψέλη: Δίωξη για πλημμέλημα στον 52χρονο με την ψευδή καταγγελία

Ποινική δίωξη πλημμεληματικού βαθμού άσκησε ο εισαγγελέας στον 52χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε ψευδώς ότι έπεσε θύμα επίθεσης και ληστείας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 52χρονος κατηγορείται για ψευδή καταγγελία στις αρχές. Οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές όπου η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος. Ο ίδιος ζήτησε να του επιστραφεί το κινητό του, που κατασχέθηκε με την σύλληψη του, καθώς είναι απαραίτητο, όπως είπε, για τη δουλειά του. Το δικαστήριο όμως αρνήθηκε το αίτημα του, τονίζοντας πως “το κατασχεθέν, είναι πειστήριο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία”.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες μετά από ταυτοποίηση που έκανε η αστυνομία στην επίμαχη κλήση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 52χρονος φέρεται να κάλεσε μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευής προς Σάββατο, την Άμεση Δράση λέγοντας ότι έπεσε θύμα ληστείας και τραυματισμού με μαχαίρι στο πόδι. Όπως προκύπτει, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στο κέντρο “ελάτε να με σώσετε”. Φέρεται μάλιστα να επέμεινε στους αστυνομικούς που του τηλεφώνησαν όταν πλησίασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ότι βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ότι κινδυνεύει.

Όπως ανέφερε η αστυνομία το τηλεφώνημα ήταν παγίδα, καθώς οι ομάδες που μετέβησαν στην πλατεία δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από τους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση με ρίψη χημικών, προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν πως ο 52χρονος είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και είχε απενεργοποιήσει το κινητό του αμέσως μετά τη μετάβαση των αστυνομικών στην πλατεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ