Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Βρέφος «αγνώστων γονέων» πωλήθηκε σε γυναίκα στην Αυστραλία

Δυσεπίλυτο γρίφο αποτελεί η εξακρίβωση των βιολογικών γονέων ενός βρέφους που γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά και φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου, από παρένθετη μητέρα Γεωργιανής καταγωγής που ενεπλάκη στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, και γυναίκα από την Αυστραλία πλήρωσε μεγάλο ποσό για να γίνει ανάδοχός του.

Το μωράκι χαίρει άκρας υγείας, ωστόσο σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για μία δύσκολη νομικά περίπτωση για την εξακρίβωση των βιολογικών του γονέων. Αυτό συμβαίνει διότι, το μωρό προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου (πιθανώς από δωρεά ωαρίου) και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος και στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την παρένθετη μητέρα που συνεργάζονταν ή συνεργάστηκε μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Οι πληροφορίες μάλιστα του flashnews.gr αναφέρουν ότι για το μωρό που γεννήθηκε στα Χανιά και βρίσκεται στη Μονάδα Νεογνών, έχει υπάρξει ανάδοχος γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία μάλιστα έχει πληρώσει στους εκπροσώπους του κυκλώματος ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν. Έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν ώστε μετά τη γέννηση, να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει πατέρας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «εις γνώσιν» του Εισαγγελέως, όπως και άλλες υποθέσεις που άπτονται με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Εκείνο δε που επίσης είναι εμφανές είναι ότι οι περιπτώσεις που γίνονται γνωστές έχουν διαφορετικές παραμέτρους, διαφορετικές εκδοχές και διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης, ανάλογα φυσικά την περίσταση και την πελατειακή σχέση του κυκλώματος με τους υποψήφιους γονείς.

Σε κάθε περίπτωση, στις 23 Νοεμβρίου θα κριθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο Χανίων, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Οι περιπτώσεις ωστόσο είναι πολλές και θα κριθούν στις αίθουσες δικαστηρίων, όπως δικαστικά θα κριθεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τους προσωρινά κρατούμενους επικεφαλής του κυκλώματος, με τη δίκη πάντως να αναμένεται εντός του νέου έτους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ