Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Η μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χρησιμοποιούσε 7 off-shore για να κρύβει τα έσοδα

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα παράνομων γεννήσεων και υιοθεσιών στα Χανιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ παρουσιάζοντας έναν απολογισμό των δράσεών του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρεται και στον φορολογικό και οικονομικό έλεγχο ο οποίος έγινε στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής των Χανίων επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν 7 off-shore εταιρείες μέσω των οποίων γινόταν απόκρυψη εσόδων.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

«Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών.

Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά (7) off-shore εταιριών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ