Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη 

Συνεχίζονται και σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι σήμερα, Κυριακή, λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» και της τέλεσης Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής (175 χλμ), θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Από την 09.00΄ ώρα και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ποδηλατικού αγώνα χρόνο, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα (α) στην Ν. Γερμανού (εκκίνηση από Λ. Πύργο) – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου – Παλαιού Σταθμού – Αναγεννήσεως – Μοναστηρίου – Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Βεροίας και μόνο στο ρεύμα πορείας του αγώνα (ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης), (β) στο ρεύμα πορείας προς Βέροια του τμήματος της Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Βεροίας, από το ύψος του Δ.Δ. Ιωνίας μέχρι το Δ.Δ. Χαλκηδόνας Δήμου Χαλκηδόνας και (γ) σε όλο το πλάτος της Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Βεροίας, στο τμήμα της από το ύψος του Δ.Δ. Χαλκδηδόνας (Δ/ση Κουφαλίων) μέχρι τα όρια με την Α.Δ. Ημαθίας.

-Από την 12.00΄ ώρα μέχρι την 20.00΄ ώρα, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από στις οδούς Εθν. Αμύνης – Εγνατία – Βενιζέλου – Λεωφ. Νίκης.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί και στην οδό Τσιμισκή, στο τμήμα της από την Πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι την συμβολή της με την οδό Εθν. Αμύνης.

Η κυκλοφορία στις οδούς Εθν. Αμύνης – Εγνατία – Βενιζέλου – Λεωφ. Νίκης θα διεξάγεται κανονικά.

– Η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων (Ο.Α.Σ.Θ.) στο αποκλεισμένο τμήμα του κέντρου της πόλης θα επιτρέπεται μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως.

– Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

– Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

– Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών που θα κινούνται στο κέντρο της πόλης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην εισέρχονται στο δρομολόγιο των ποδηλατικών αγώνων.

– Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η τροχαία θα λάβει αυξημένα μέτρα και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

 Η τροχαία ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

 

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ