Κτηνωδία στα Γρεβενά: «Ήταν ένα μακελειό, τα κατακρεούργησαν» λέει στο enikos.gr ο ιδιοκτήτης των αλόγων που τεμαχίστηκαν

«Βρέθηκα κυριολεκτικά μπροστά σε ένα σφαγείο, ήταν ένα μακελειό». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την σοκαριστική εικόνα που αντίκρισε στο enikos.gr, ο Νίκος Γκαμπέτας, ιδιοκτήτης των πέντε αλόγων που πυροβολήθηκαν και στη συνέχεια τεμαχίστηκαν, στα Γρεβενά.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Τα άτυχα ζώα εντοπίστηκαν νεκρά το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) από τον ιδιοκτήτη τους ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Έφεραν τραύματα απ’ όπλο ενώ ήταν τεμαχισμένα με πολλά κομμάτια τους να λείπουν.

Όπως λέει ο κ. Γκαμπέτας, είχε πάει να ταΐσει τα ζώα του και ξαφνικά αντίκρισε τα άλογά του πυροβολημένα και τεμαχισμένα. «Φαίνεται πως τα είχαν τραβήξει με αυτοκίνητο, τα έβαλαν σε μία άκρη, τα τεμάχισαν, έβγαλαν κρέατα και τα πήραν. Έλειπαν ολόκληρα κομμάτια. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα. Δεν είναι άνθρωποι αυτοί».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των ζώων που βρήκαν τραγικό και βίαιο θάνατο, πρόκειται για άλογα σπάνιας φυλής και είναι προστατευόμενα.

«Τα συγκεκριμένα είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι δράστες έκαναν την δουλειά τους ανενόχλητοι, δεν πάει το μυαλό μου ποιοι μπορεί να έκαναν κάτι τέτοιο. Ούτε αγρίμια, ούτε λύκοι δεν θα τα έκαναν έτσι τα ζώα. Ο κόσμος έχει ξεφύγει».

Σημειώνεται πως οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Εύχομαι να τους βρουν όσο πιο σύντομα γίνεται και να τιμωρηθούν αυτοί που τα κατακρεούργησαν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ