Κρήτη: Στον χορό των Ρίχτερ το Αρκαλοχώρι – Πάνω από 130 οι μετασεισμοί

Στο έλεος των… Ρίχτερ βρίσκεται τα τελευταία δύο 24ωρα η Κρήτη μετά το φονικό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας με ένταση 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει ένας δυνατός σεισμός έντασης 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η έντονη σεισμική ακολουθία συνεχίζεται.

Ήδη οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 130 με τους περισσότερους να έχουν αρκετή ένταση και διάρκεια προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο τρόμο τόσο στους κατοίκους όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την καταγραφή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 9.17 το πρωί της Δευτέρας έως και αυτήν την ώρα έχουν σημειωθεί 135 συνολικά σεισμοί με το 30% να είναι άνω των 4 Ρίχτερ και το 50% να είναι άνω των 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την μετασεισμική ακολουθία, ενώ το παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.

Σεισμός: Ισοπεδώθηκαν σχολεία σε Αρκαλοχώρι και Καστέλι

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από τα σχολεία που ισοπεδώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού έντασης 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Πεσμένοι τοίχοι και σοβάδες, σπασμένα τζάμια, σκάλες ετοιμόρροπες και τρομακτικές ρωγμές αντικρίζουν οι μηχανικοί που πραγματοποιούν από χθες αυτοψία στα σχολικά συγκροτήματα.

Σεισμός Κρήτη

Μέσα στα σχολεία παραμένουν ακόμα οι ζακετούλες των παιδιών, τα βιβλία τους ανοιχτά στο θρανίο καθώς μόλις έγινε ο σεισμός όλοι οι εκπαιδευτικοί με απίστευτη ψυχραιμία καθοδήγησαν τα παιδιά να βγουν με ασφάλεια από τα κτίρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ