Κρήτη: «Κλειστή» για τα αυτοκίνητα μία από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας

Με απόφαση του δήμου Κισσάμου απαγορεύεται από εδώ και στο εξής η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων στο Ελαφονήσι των Χανίων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασύδοτη τουριστική παρέμβαση και να αναδειχθεί το απαράμιλλης ομορφιάς σημείο. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα haniotika-nea.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου βάζει «μπλόκο» στην είσοδο των αυτοκινήτων στην παραλία «Ελαφονήσι» στα Χανιά σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε μία παραλία που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Το Ελαφονήσι είναι μία τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας και την ομορφιά έχουν εκθειάσει αμέτρητες φορές τα διεθνή ΜΜΕ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 για την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα της.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που το Ελαφονήσι έχει πέσει «θύμα» της ανθρώπινης παρέμβασης και της δράσης ασυνείδητων πολιτών.

Δεν προκαλεί εντύπωση , λοιπόν, που η απόφαση για το «μπλόκο» στα ΙΧ αυτοκίνητα στο σημείο πέρασε κατά πλειοψηφία με ψήφους της δημοτικής αρχής και του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα haniotika-nea.gr , με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, θα τοποθετηθεί μπάρα σε αυτό το προστατευμένο περιβαλλοντικά σημείο, αποτρέποντας την είσοδο των ΙΧ αυτοκινήτων.

Ελαφονήσι
Ελαφονήσι, Χανιά

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες πλέον θα κατεβαίνουν στην παραλία με τα πόδια (απόσταση περίπου 350 μ.), ενώ θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση -μεταξύ άλλων- τα οχήματα της πυροσβεστικής, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικής γης, και τα ΑμΕΑ που θα μετακινούνται με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ τα λεωφορεία θα σταματάνε στους χώρους στάθμευσης.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ο εισηγητής ειδικός συνεργάτης για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας του Δήμου Κισάμου, Κ.Κουκουράκη, θα προσληφθούν μάλιστα από τον δήμο και 6 άτομα «ξεναγοί περιβάλλοντος» που θα γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Αφού λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την περιβαλλοντική σημασία του τόπου.

Ελαφονήσι
Ελαφονήσι, Χανιά

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ