Κρήτη: Η θυσία του παππού για να σώσει τα εγγόνια του – Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία

Ένας 61χρονος Άγγλος που παραθέριζε με την σύζυγό του, την κόρη του και τα εγγόνια του στην Κρήτη, έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τρίτης, στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του, τα οποία ενώ κολυμπούσαν, εξαιτίας του ισχυρού κυματισμού, δεν μπορούσαν να βγουν στην παραλία.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου, Ευθύμη Δουβή, ο 61χρονος που κολυμπούσε μαζί τους σε θαλάσσια περιοχή των Γουβών, βοήθησε τα παιδιά να βγουν σώα στη στεριά, αλλά ο ίδιος δεν κατάφερε να βγει.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό και έφτασε σκάφος, το οποίο λόγω του κυματισμού δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τον άτυχο 61χρονο. Με τη συνδρομή ναυαγοσώστη ο 61χρονος μεταφέρθηκε μέσα στο λιμενικό σκάφος, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρισκόταν ήδη στην παραλία.

Ο 61χρονος φτάνοντας στη στεριά ήταν ήδη νεκρός. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο ιατροδικαστικό εργαστήριο για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κρήτη πνιγμός

Κρήτη πνιγμός

Κρήτη πνιγμός

«Εμείς προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε στην στεριά αλλά ήταν πολύ δυνατά τα ρεύματα και δεν μπορούσαμε. Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, τελικά η σορός του άνδρα ανασύρθηκε και τοποθετήθηκε στο σκάφος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost εργαζόμενος της περιοχής που έσπευσε να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Τα εγγόνια του 61χρονου -επτά και δέκα ετών- είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς είχαν υποστεί σοκ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ