Κρήτη-Δίκη για βιασμό 19χρονου: Ενοχή του πατέρα, αθώωση των ιερέων πρότεινε ο εισαγγελέας

Με την πρόταση του εισαγγελέα συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για την κακοποίηση του 19χρονου, σε χωριό του Ηρακλείου Κρήτης. Η δίκη πραγματοποιείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 67χρονου πατέρα για αμέλεια και την ενοχή του 68χρονου φίλου του για βιασμό.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του 72χρονου θείου του και ιερέα, του 44χρονου ιερέα και του 42χρονου αδελφού του. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, πρώτος απολογήθηκε ο 68χρονος, ο οποίος αφού περιέγραψε πώς ζούσε στο χωριό πριν από τη σύλληψή του, είπε ότι το παιδί δεν μπήκε ποτέ στο σπίτι του και ερχόταν πάντα με τον πατέρα του. Στο τέλος το μόνο που ζήτησε ήταν η ελευθερία του, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλο αυτό είναι άδικο.

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ο οποίος τόνισε ότι με τον γιο του είχε μια πολύ καλή σχέση, τον αγαπούσε και ότι για όλα αυτά φταίει η κοινωνική λειτουργός, η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση και του «διέλυσε το σπίτι». Υποστήριξε, επιπλέον, ότι μέχρι και την τελευταία ιατροδικαστική εξέταση δεν πίστευε ότι ο Γιάννης είχε βιαστεί.

Ο 72χρονος από την πλευρά του, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είναι αθώος και ότι δικάζεται για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Επίσης είπε ότι παιδιά, όπως ο Γιάννης, συχνά φαντάζονται πράγματα.

Τέλος, ο 44χρονος και ο 42χρονος αρνήθηκαν γι’ άλλη μια φορά τις κατηγορίες εναντίον τους, λέγοντας ότι ποτέ δεν τον ακούμπησαν και υποστήριξαν ότι ο 19χρονος είναι μυθομανής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γιάννης φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση και βιασμό από την ηλικία των 14 ετών έως και τα 19 του χρόνια, με τον 68χρονο φίλο του πατέρα του να κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές, καθώς και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ