Κούρεμα δανείου-μαμούθ στην Ξάνθη

Κούρεμα δανείου-μαμούθ στην Ξάνθη

 

Συνολικό χρέος 148.400 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 94% της οφειλής, διέγραψε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης σε δανειολήπτη,  με απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα. Ο δανειολήπτης που είχε κάνει αίτηση με βάση το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όφειλε συνολικά 158.000 ευρώ από 4 συνολικά δάνεια, καταναλωτικά και στεγαστικά.  Το Ειρηνοδικείο όρισε δόση 200 ευρώ για 48 μήνες και διέγραψε το υπόλοιπο της οφειλής!

Ο οφειλέτης επικαλέστηκε την απουσία περιουσιακών στοιχείων, την έλλειψη εισοδημάτων αφού δεν έχει οριστικοποιήσει τη σύνταξή του ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν εγγυητής σε στεγαστικό που είχε λάβει η κόρη του.

 

 

Koύρεψε και το στεγαστικό της κόρης του

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια απόφασή του  το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα ης κόρης του για προστασία της πρώτης κατοικίας και «κούρεψε» το στεγαστικό της δάνεια μειώνοντας οφειλή 119.000 στο ποσό των 76.500, παύοντας την τοκοφορία του δανείου.

Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και γενναία απόφαση που έχει βγει με βάση το Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφού ουσιαστικά μηδενίζει μια πολύ μεγάλη οφειλή και διευκολύνει τον οφειλέτη να αποπληρώσει σε  πολύ μικρές δόσεις το ποσό που απομένει.

 

Πηγή: xanthipress.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ