Κούγιας: Σήμερα θα γίνει μήνυση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη – Οργή Λιγνάδη για τον Κασσελάκη

Στο επεισόδιο μεταξύ Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη για την παιδοκτονία, αλλά και για τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, την νύχτα έλαβε επιστολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδραση του σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει κακούς συμβούλους και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολούθως, ο ποινικολόγος ρωτήθηκε για την δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και το επεισόδιο ανάμεσα στην κατηγορούμενη και στον πρώην σύζυγο της και πατέρα των τριών κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως εξήγησε εκείνος απουσίαζε από την δίκη λόγω προγραμματισμένων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Τον ενημέρωσε η συνεργάτιδα του γραφείου του που ήταν παρούσα, «όταν βγήκε έξω από την αίθουσα, ο Δασκαλάκης άρχισε να βρίζει σκαιότατα την κατηγορούμενη».

«Στο πρώτο στάδιο που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απόλυτα δίπλα στην γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μια δικηγόρος. Του είπαν μάλλον ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά», συνέχισε ο πονικολόγος.

«Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή την κατονόμασε ως δολοφόνο των παιδιών, όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. Πισπιρίγκου σε γιατρούς κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης χαρακτήρισε αυτονόητη την παράταση της προφυλάκισης της και επανέλαβε «είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. Πισπιρίγκου, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημάνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις 1000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τις οποίες έχω ασχοληθεί, στα 50 χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ με ότι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ