Κούγιας για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου: «Τρίτη και 13 σήμερα»

Αναφορά στην υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Σημειώνεται ότι ο 16χρονος Κώστας άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ο Θεοδωρικάκος για τον θάνατο του 16χρονου: Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη – Η υπόθεση διερευνάται

Ο δικηγόρος του αστυνομικού μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η πρόταση του εισαγγελέα να προφυλακιστεί δείχνει μια προκατάληψη και μια φοβία απέναντι στους Ρομά, μετά τις απειλές που διατύπωσαν για συνέχιση και κορύφωση των επεισοδίων, σε περίπτωση που ο πελάτης του, δεν βρεθεί στη φυλακή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρει τα εξής:

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικού

«Σήμερα, Τρίτη και 13, εγώ και οι συνεργάτες μου καλούμεθα να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για δύο εμβληματικές υποθέσεις:

Η πρώτη αφορά στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Θεσσαλονίκης για το αν είναι σωστή η απόφαση του 1ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κ. Γόγαλη, ότι ο 34χρονος αστυνομικός θα πρέπει να μείνει ελεύθερος, χωρίς στην ουσία περιοριστικούς όρους, γιατί η πράξη που κατηγορείται ότι διέπραξε, έλαβε χώρα υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας και δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος εγκληματίας, για να κρατηθεί προσωρινά, ή η γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης κ. Μητσιόπουλου, ότι είναι μια επικίνδυνη προσωπικότητα για την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια και γι’ αυτό πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Το πρωτοφανές για τη διαδικασία αυτή είναι ότι την πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημ/κών για το αν είναι σωστή η γνωμοδότησή του, την κάνει ο ίδιος ο κ. Αντεισαγγελέας, δηλαδή ο ίδιος λέει ότι «εγώ έχω δίκιο».

Αυτό είναι μια πρωτοφανής επιλογή της Εισαγγελίας Πλημ/κών Θεσσαλονίκης και κατά την κρίση μου δείχνει μια προκατάληψη και δυστυχώς μία φοβία στους εκβιασμούς αυτών που κατέστρεψαν την περιουσία άσχετων πολιτών τις προηγούμενες ημέρες και εκβιάζουν με ανθρωποκτονίες εις βάρος αστυνομικών, τους οποίους πυροβόλησαν με καραμπίνες, και των παιδιών του κ. κατηγορουμένου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ