Κώστας Μπακογιάννης: Μάθαμε από τον Τέρενς Κουίκ στο λεωφορείο για την επίθεση στον πατέρα μας

Τον Τέρενς Κουίκ υποδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Νίκος Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν αδελφικός φίλος με τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση, 17 Νοέμβρη (17Ν). Την είδηση της επίθεσης, τα παιδιά του, την έμαθαν ενώ ήταν στο λεωφορείο για το σχολείο, από τον ίδιο τον Τέρενς Κουίκ. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στην κάμερα του «Ενώπιος Ενωπίω», περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές.

«Την δεκαετία του ’80, εγώ ήμουν 10 ετών και ζούσαμε την έκρηξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Αυτό σήμερα ακούγεται ασύλληπτο, αλλά υπήρχε μία εποχή που η ενημέρωση στην Ελλάδα ήταν όλη υπό κρατικό έλεγχο. Δεν υπήρχαν ελεύθερα μέσα. Όταν το ’88 ζήσαμε αυτήν την άνοιξη, ήμασταν όλοι κομμάτι της. Και βεβαίως ο Τέρενς ήταν στην πρώτη γραμμή. Στην πρωινή ραδιοφωνική ζώνη του ΑΝΤ1. Και ήταν μία φωνή που ακουγόταν» ανέφερε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης

Και συνέχισε: «Εμείς τον ξέραμε σαν φίλο του πατέρα μας. Για την Αλεξία και για μένα ήταν ένας γνώριμος άνθρωπος, μέσα στο σπίτι μας, κοντά στην οικογένειά μας. Ήταν και οι δύο δημοσιογράφοι και μίλαγαν την ίδια γλώσσα, καταλαβαίναν ο ένας τον άλλον».

«Ήρθαν έτσι τα πράγματα που εγώ και η αδερφή μου μάθαμε από τον Τέρενς, ακούγοντάς το ραδιόφωνο στο λεωφορείο για το σχολείο, ότι ο πατέρας μας είχε δεχθεί μία επίθεση. Εκεί ζήσαμε αυτό το ότι ακούς έναν άνθρωπο, που σου είναι τρομερά οικείος, τρομερά γνώριμος, που σου γεννά τρομερή εμπιστοσύνη και μεγάλη ασφάλεια, να σου λέει ίσως την χειρότερη είδηση της ζωής σου» εξομολογήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Τα χρόνια έχουν περάσει. Δεκαετίες ολόκληρες. Αλλά πάντοτε αυτός ο δεσμός παραμένει αναλλοίωτος. Είμαστε με έναν τρόπο οικογένεια. Και από αυτές τις οικογένειες που ξεπερνάνε κόμματα, ιδεολογίες, παρατάξεις. Από αυτές τις ανθρώπινες σχέσεις και από αυτά τα ανθρώπινα συναισθήματα εν τέλει που νικάνε τα πάντα» συμπλήρωσε.

Ο Τέρενς Κουίκ στην συνέχεια αποκάλυψε ότι «αισθάνομαι ενοχές που ο Κώστας και η Αλεξία έμαθαν από το στόμα του ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους και τους το έχω πει αυτό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ