Κρήτη: Από εδώ απεγκλώβισαν οι διασώστες την οικογένεια – Συγκλονιστικές μαρτυρίες – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης με την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, το 10χρονο αγοράκι της τραυματίστηκε στα άκρα και ο 51 ετών πατέρας δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι το τελευταίο βράδυ των διακοπών τους θα συνέβαινε τέτοια τραγωδία.

Το neakriti.gr κατέγραψε το πέρασμα που οι διασώστες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν για να προσεγγίσουν τη γυναίκα ενώ στο βίντεο που παρουσιάζεται ακούγεται η φωνή του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας της Ιεράπετρας Νεκτάριου Παπαδάκη. Όπως εξηγεί ο βράχος έπεσε πάνω στην οροφή του ανατολικότερου δωματίου του συγκροτήματος των ενοικιαζόμενων έσπασε την ταράτσα και αναπήδησε σαν ένα μπαλάκι για να καταλήξει στην αμμουδιά της παραλίας.

Το σημείο που φαίνεται στο βίντεο είναι το σημείο από όπου έμπαιναν και έβγαιναν όλη τη νύχτα του Σαββάτου και ξημερώματα της Κυριακής οι διασώστες προκειμένου να ολοκληρώσουν τον απεγκλωβισμό της οικογένειας μέσα από το δωμάτιο. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή σε όλους στην περιοχή καθώς όπως λέει υπάρχει κίνδυνος να πέσει και το υπόλοιπο του βράχου που έχει μείνει όρθιο να επικρέμεται και να απειλεί την περιοχή.

Κρήτη Ιεράπετρα τραγωδία

Κρήτη Ιεράπετρα τραγωδία

Πάντως ο σύζυγος της 47χρονης θα μείνει σε κατάλυμα της Ιεράπετρας μέχρι να πάρει εξιτήριο ο γιος από το Νοσοκομείο, πιθανόν την Τρίτη. Το κατάλυμα βρέθηκε ύστερα από αίτημα της ιδιοκτήτριας του μοιραίου ξενοδοχείου προς τον Δήμο Ιεράπετρας.

Κρήτη: Συγκλονιστική μαρτυρία-«Σκάψαμε 1,5 μέτρο για να βρούμε την γυναίκα»

Η υπεύθυνη εθελοντών Σαμαρειτών ΕΕΣ Ιεράπετρας, κα Μαρίνα Δρακωνάκη, μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε μετά την αποκόλληση βράχου από την πλαγιά του βουνού και την πτώση του πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία.

«Ήταν αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν γιατί το δωμάτιο είχε ισοπεδωθεί πλήρως. Χρειάστηκε να σκάβουν πολλές ώρες για να εντοπιστεί η άτυχη κυρία», είπε αρχικά η διασώστρια. Μάλιστα ανέφερε ότι χρειάστηκε να σκάψουν 1,5 μέτρο για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της κάτω από τα ερείπια.

Σχετικά με το παιδί, που διασώθηκε όπως ανέφερε δεν ήταν τόσο δύσκολο να το προσεγγίσουν και «είχε καταπλακωθεί από τη μέση και κάτω, το πόδι του είχε εκδορές και τραύματα, όμως απεγκλωβίστηκε επιτυχώς πολύ γρήγορα». «Βρισκόταν στο δωμάτιο με τον πατέρα του, που ήταν και εκείνος που κάλεσε το 112. Είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της διάσωσης, καταπλακώθηκε το πόδι του», ανέφερε η Μαρίνα Δρακωνάκη.

Κρήτη: Αυτοψία γεωλόγων στο πέτρινο σκηνικό της Αγιάς Φωτιάς

Το μεσημέρι της Κυριακής, γεωλόγοι βρέθηκαν στην Αγιά Φωτιά προκειμένου να ερευνήσουν το φαινόμενο, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης θα έχει διαμορφώσει εικόνα σε σχέση με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2010, στην Αγιά Φωτιά, στην δυτική πλευρά της κοιλάδας ένας μεγάλος βράχος «Ο Πύργος» όπως ονομάζεται από τους κατοίκους, είχε προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση, καθώς αποκολλήθηκε τμήμα του, το οποίο κατρακύλησε στον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας-Σητείας πριν καταλήξει σε σπίτι, με τους δημότες ωστόσο να τρέμουν για τον οικισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ