Κορονοϊός: Πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Ιπποκράτειου

Του Κώστα Τέο

Έντονη είναι η πίεση που δέχονται τις τελευταίες μέρες και τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της πόλης στη διάρκεια των εφημεριών εφαρμόζουν σχεδιασμούς τύπου Νοεμβρίου, όταν η συμπρωτεύουσα βρέθηκε σε στενό κλοιό από τον κορονοϊό.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατά τη διάρκεια της εφημερίας του άνοιξαν και πάλι οι αίθουσες ανάνηψης των χειρουργείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ταυτόχρονα 18 κρεβάτια στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, όλα στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα, ενώ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε την εφημερία του το πρωί της Τετάρτης έγιναν περίπου 46 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, αλλά και 25 ύποπτα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Πρόεδρος Εργαζόμενων Ιπποκράτειου: Κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει

«Πάντα υπάρχει ο φόβος να μην επιστρέψουμε σε όσα έγιναν τον Νοέμβριο, όπου θυμάστε πως ήταν η κατάσταση στην πόλη και στα νοσοκομεία της», δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τζελέπης αναφερόμενος στα περιστατικά που έχει χειριστεί στις δύο τελευταίες εφημερίες το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Ήταν “βαριές” εφημερίες, με πολλές εισαγωγές», είπε ακόμη ο κ. Τζελέπης, ο οποίος επισήμανε πως από τη Δευτέρα γέμισαν τα επτά από τα 10 κρεβάτια στη ΜΕΘ. «Την Κυριακή δεν υπήρχε ούτε ένα περιστατικό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και σήμερα έχουμε επτά. Σίγουρα ως νούμερο είναι γεγονός ότι προβληματίζει», επισήμανε.

«Είναι δεδομένο πως υπάρχει κόπωση στο προσωπικό του νοσοκομείου, κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει, τι θα αντιμετωπίσουμε», είπε ακόμη ο κ. Τζελέπης, ο οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στήριξη του νοσοκομείου από προσωπικό. «Χρειάζονται προσλήψεις και ενίσχυση, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ