Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών έξω από το Ιπποκράτειο – “Δώστε λεφτά” – ΒΙΝΤΕΟ

«Δώστε λεφτά για την υγεία, αυτή είναι η απάντηση στην πανδημία» είναι το μήνυμα του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου καθώς και μελών της ΕΝΙΘ στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από την πύλη του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό στην είσοδο του νοσοκομείου ζητούν από την κυβέρνηση άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση ενός επικείμενου τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Γιάννης Κούτρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μπορεί η πανδημία να φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, τα προβλήματα όμως εξακολουθούν να υπάρχουν. Ο λάθος σχεδιασμός της κυβέρνησης στη διαδικασία του εμβολιασμού έχει προσθέσει νέα προβλήματα στα νοσοκομεία και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις για την αντιμετώπιση ενός τρίτου κύματος του κορονοϊού». Ταυτόχρονα ο κ. Κούτρας εξαπέλυσε «καρφιά» στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «στοχοποίηση και τρομοκράτηση νοσοκομειακών με απειλές και διώξεις» και υπογράμμισε τη συνέχεια του αγώνα για «δημόσια και δωρεάν υγεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Χρήστος Τζελέπης «έκρουσε» το καμπανάκι του κινδύνου για την τρίτη φάση της πανδημίας με βάση τα στατιστικά που έχουν στα χέρια τους τα νοσοκομεία, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα στο νοσοκομείο. «Στην τελευταία εφημερία είχαμε 20 εισαγόμενα κρούσματα, 10 παραπάνω από την προηγούμενη. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι σιγά σιγά πλησιάζει ένα τρίτο κύμα και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να θωρακίσει τα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζελέπης. Στο θέμα του εμβολιασμού ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τα νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες στην εργασία των γιατρών. Όπως εξήγησε και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες κινητοποιήσεις, ενώ σημειώνεται ότι και στο Θεαγένειο από νωρίς το πρωί βρίσκονται γιατροί και μέλη της ΕΝΙΘ.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή πληροφοριών, φωτό και βίντεο: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ