Κορονοϊός: Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα σε παιδιά

Σε εβδομαδιαία βάση καθιερώνεται πλέον η ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά ηλικίας 4-17 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως κάθε Τετάρτη θα γνωστοποιούνται από τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία για τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, που νοσούν.

Κορονοϊός: Από τον Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα στις ηλικίες 4-17 ετών

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής στα σχολεία, ο Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως “παρακολουθούμε όλα τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο και μετά, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα”.

Έτσι κι αλλιώς, όπως είπε, πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση του αριθμού των ανηλίκων που νοσούν σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, απ’ ότι ήταν το πρώτο τρίμηνο.

Ο Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι “η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει από καιρό ένα πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, με στόχο να έχουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στη δυνατότητα εμβολιασμού”, ενώ πρόσθεσε πως από το υπουργείο Παιδείας -μέσω της πλατφόρμας myschool- θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν, που είναι σε αναστολή.

εμβολιασμοί

Κορονοϊός: Διαδικτυακή ημερίδα αύριο για τον εμβολιασμό των ανηλίκων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε, επίσης, ότι αύριο το απόγευμα θα υπάρξει μια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων με την παρουσία της κ. Θεοδωρίδου και της κ. Παπαευαγγέλου.

“Θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν γονείς και μαθητές μέσα από το κανάλι youtube του υπουργείου Παιδείας και θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους”, ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ