Κορονοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε Χίο, Μυτιλήνη και Λαμία – ΒΙΝΤΕΟ

Τρεις παραβάσεις, δυο στη Χίο και μια στη Μυτιλήνη, διαπίστωσαν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί στο βόρειο Αιγαίο σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες συμμορφώνονται πλήρως στα μέτρα ενώ και σε περιπτώσεις που κυκλοφορούν στους δρόμους των νησιών, διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, το 80% των ελεγχθέντων κατευθύνονταν σε εργασία τους ενώ το υπόλοιπο 20% είχε κινηθεί για άλλους προσωπικούς λόγους.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών με τους αιτούντες άσυλο να συμμορφώνονται πλήρως στις οδηγίες που λαμβάνουν τόσο από τις Διοικήσεις των ΚΥΤ όσο και από τους Αστυνομικούς.

Πρόστιμα και στη Λαμία

Παρά το βροχερό καιρό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κυκλοφόρησαν σήμερα Δευτέρα είτε για εργασία, είτε για κάποιο άλλο λόγο που είχαν ανάγκη. Οι αστυνομικοί από νωρίς το πρωί βρίσκονταν σε κομβικά σημεία και έκαναν ελέγχους και συστάσεις με τους περισσότερους συμπολίτες να έχουν στα χέρια τους έτοιμη τη δήλωση μετακίνησης ή το κινητό με το SMS που είχαν αποστέλλει για να αιτιολογήσουν την έξοδό τους από το σπίτι έπειτα από τα μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Επικουρικά το έργο της ΕΛ.ΑΣ. συνέδραμε και η Δημοτική Αστυνομία, που βγήκε σήμερα για πρώτη ημέρα στους δρόμους της πόλης για να ενημερώσει προληπτικά τους συμπολίτες μας.

Τα πρώτα πρόστιμα

Οι αστυνομικοί για πρώτη ημέρα ήταν αρκετά ελαστικοί και κυρίως έκαναν συστάσεις, αφού αυτοσκοπός δεν ήταν η επιβολή προστίμων, αλλά η διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού της δημόσιας ασφάλειας, ωστόσο σε δυο περιπτώσεις στη Λαμία επιβλήθηκε πρόστιμο, αφού οι ελεγχόμενοι δεν είχαν μαζί τους κάποιο έγγραφο, που να δικαιολογούσε την μετακίνησή τους. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Φούρλας, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα βεβαιώνονται παραβάσεις όπου παραβιάζονται τα μέτρα.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας και είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και τα παιδιά μας…», τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας.

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε το βίντεο από το lamiareport.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.