Κορονοϊός: Ανησυχία για Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα – Η συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές και οι σκέψεις για τις μάσκες

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω των νοσηλευομένων ασθενών στις απλές κλίνες Covid αλλά και στις ΜΕΘ.

Η κατάσταση κρίνεται ως σοβαρή, ειδικά στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, με το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε έκτακτη συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας. Με απόφαση του υπουργού Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, επεκτείνεται η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα και υπεγράφη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς. Η μία κλινική βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις σε Βόλο και Λάρισα.

Την ίδια στιγμή, οι επιδημιολόγοι που συνεδρίασαν χθες, εισηγήθηκαν να μπουν στο “κόκκινο” ακόμη πέντε περιοχές της χώρας, που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Όπως προκύπτει από τον ανανεωμένο επιδημιολογικό χάρτη, στις περιοχές με “κόκκινο” χρώμα εντάσσονται η Αρκαδία, η Μεσσηνία, τα Γιάννενα, η Αχαΐα και η Ζάκυνθος.

επιδημιολογικός χάρτης

Κορονοϊός: Σκέψεις για μάσκες παντού στις επιβαρυμένες περιοχές

Οι επιστήμονες εμφανίζονται προβληματισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί και τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθούν στενά όλους εκείνους τους δείκτες που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας. Πηγές, που επικαλείται το ΟΡΕΝ, αναφέρουν πως μία σκέψη που αναμένεται να τεθεί στο “τραπέζι” των συζητήσεων είναι το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Κορονοϊός: Θλιβερός ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο

Η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, αποτυπώνεται και στις εκθέσεις που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο 24ωρο ακόμη 63 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί εδώ και πέντε μήνες, και συγκεκριμένα από τις 18 Μαίου. Αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, που ανήλθαν σε 387. Επίσης, σε μία ημέρα καταγράφηκαν 3.651 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στην Αττική, στην οποία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 721 νέες μολύνσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία ακολουθεί με 602 νέα κρούσματα, αλλά και για τη Λάρισα που μετρά 245. Τριψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων καταγράφηκε επίσης στη Μαγνησία (158), τον Έβρο (115), την Ημαθία (113), την Αχαΐα (110) και την Πιερία (102).

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη σημειώθηκε “έκρηξη” στις νέες μολύνσεις, με 4.165 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία ημέρα.

Συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας, με απόφαση του υπουργού Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, επεκτείνεται η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, υπεγράφη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς. Η μία κλινική βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις σε Βόλο και Λάρισα.

Υπουργείο Υγείας επιτροπή

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

“Το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του  Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

·         Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.

·         Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.

·         Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επίσης για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

·         Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

·         Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.