Κορονοϊός: Αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή η 38χρονη Πάττυ

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική της Θεσσαλονίκης η Παρθένα Κουτμερίδου, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη.

Η 38χρονη, δικηγόρος στο επάγγελμα, νοσηλεύεται με κορονοϊό στη ΜΕΘ του “Αγίου Λουκά” Θεσσαλονίκης για περισσότερο από έναν μήνα. Η Πάττυ, όπως τη φωνάζουν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, όταν νόσησε με κορονοϊό. Εισήχθη στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε στον Άγιο Λουκά.

Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το παιδί με καισαρική και τώρα δίνουν αγώνα για να τεθεί εκτός κινδύνου και η μητέρα.

Σύμφωνα με το Mega, η 38χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση εξωσωματικής οξυγόνωσης των πνευμόνων, μία τεχνική που δίνει αίμα στην καρδιά και οξυγόνο στα πνευμόνια. Πρόκειται για μία ύστατη προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή την 38χρονη μητέρα, η οποία ακόμα δεν κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης δήλωσε πως η κόρη του έκανε αγώνα για να αποκτήσει ένα μωρό, κι αυτό ήταν που την τρόμαζε σχετικά με το εμβόλιο.

Έκκληση για αίμα

Ο σύζυγός της Παναγιώτης Αγγελόπουλος απηύθυνε έκκληση για αίμα μέσα από το facebook.

“Επείγουσα Ανάγκη για Αίμα για τη γυναίκα μου! Όνομα: Παρθένα Κουτμερίδου του Ευσταθίου. Νοσηλεύεται στον Άγιο Λουκά Θεσσαλονίκης. Όποιος μπορεί να βοηθήσει! Κατά προτίμηση η αιμοδοσία να γίνει στο Ιπποκράτειο για άμεση ανταπόκριση! Ωράριο αιμοληψιών Ιπποκρατείου: Kαθημερινές: 08.30-14.00 και 17.00-19.00 (εκτός Παρασκευής) Σάββατο – Κυριακή – Αργίες: 09.00-12.00. Σας ευχαριστώ!”

Δείτε το βίντεο στο 1ο λεπτό

Πρόσφατα, στις 8 Νοεμβρίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επικαλούμενη και τη μελέτη του CDC, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν την εγκυμοσύνη ή τη γονιμότητα. Και αυτό αφορά και την αναμνηστική δόση.

Αντίθετα, όπως είχε πει, οι έγκυες κινδυνεύουν όσο και τα άτομα με τα μακροχρόνια νοσήματα ακόμη και 42 ημέρες μετά τον τοκετό. “Τα εμβόλια είναι ανοσογόνα, ασφαλή, ακόμη και για εμβολιασμό και στο α’ τρίμηνο, τα δε αντισώματα που μεταβιβάζονται προστατεύουν και το νεογνό. Επομένως, η ενημέρωση της εγκύου πρέπει να είναι σαφής, με πλήρη αναφορά των κινδύνων”, ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ