Διπλό φονικό “βλέπουν” οι Αρχές στην Κύπρο: Ψώνιζε με τη visa της μίας αγνοούμενης γυναίκας

Θρίλερ για γερά νεύρα στην Κύπρο, μετά την εξαφάνιση των δύο γυναικών από τη Ρωσία. Οι Αρχές φαίνεται πως είναι πεπεισμένες ότι οι δύο γυναίκες έχουν πέσει θύματα δολοφονίας, ενώ ανακρίνουν τον 32χρονο ο οποίος τελεί υπό κράτηση και θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος. Ο ίδιος, αρνείται την εμπλοκή του σε εγκληματική ενέργεια, όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει στη διάθεσή της σημαντικά στοιχεία. Ένα από αυτά, όπως αποκαλύπτει ο Πολίτης της Κύπρου, είναι ότι ο 32χρονος Σύρος είχε στην κατοχή του την πιστωτική κάρτα της μίας Ρωσίδας και μάλιστα την είχε χρησιμοποιήσει για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του και να αγοράσει πράγματα από μίνι μάρκετ. Επίσης βρέθηκε και η ταυτότητα της μίας εκ των δύο γυναικών αλλά και το κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχαν φωτογραφίες.

Κατά την ανάκριση ο ύποπτος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε εγκληματική ενέργεια, επιμένοντας ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί στις δύο γυναίκες οι οποίες εξαφανίστηκαν στις 17 Νοεμβρίου. Οι δικαιολογίες και οι ισχυρισμοί του δεν πείθουν τους ανακριτές οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι οι γυναίκες έχουν δολοφονηθεί. Ο 32χρονος ανακρινόμενος ενέπλεξε στην υπόθεση και ακόμα έναν 23χρονο ομοεθνή του, λέγοντας πως αυτός ίσως να ξέρει πού βρίσκονται οι γυναίκες. Για τον λόγο αυτό χθες εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, ώστε να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει εμπλοκή και δεύτερου προσώπου.

Ενέχυρο για €2.500

Ο 32χρονος ύποπτος για να δικαιολογήσει την κατοχή προσωπικών αντικειμένων των δύο γυναικών, ισχυρίστηκε ότι τους είχε δώσει προκαταβολικά €2.500 ώστε επί μία εβδομάδα να τον επισκέπτονται προσφέροντας σεξουαλικές υπηρεσίες. Για να είναι σίγουρος -κατά τους ισχυρισμούς του- ότι θα τηρούσαν τη συμφωνία πήρε από τη μία το κινητό τηλέφωνο, την πιστωτική κάρτα και την ταυτότητά της, που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι η πιστωτική κάρτα είχε χρησιμοποιηθεί δύο φορές από τον ύποπτο, ο οποίος υποστήριξε πως απλώς δεν είχε ψιλά και γι’ αυτό έκανε χρήση της κάρτας, με σκοπό να δώσει στη συνέχεια τα χρήματα. Επίσης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει από πού είχε εξασφαλίσει τις €2.500 σε μετρητά για να τα δώσει όπως είπε στις γυναίκες, καθώς φαίνεται να μην έχει γίνει ανάληψη τέτοιου ποσού από τραπεζικό του λογαριασμό. Ο 32χρονος Σύρος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, είναι νυμφευμένος με Κύπρια με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Καθάρισε ίχνη

Στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο, στο οποίο εργαζόταν και φαίνεται να είχε μεταφέρει τις δύο γυναίκες, εντοπίστηκε κηλίδα αίματος σε έναν τοίχο. Διαπιστώθηκε ότι ο χώρος είχε καθαριστεί επιμελώς και το αίμα δεν φαινόταν με γυμνό μάτι. Χρειάστηκε ειδική μέθοδος η οποία αποκάλυψε αυτό το σημαντικό στοιχείο. Βρέθηκε επίσης αίμα σε έναν μικρό εκσκαφέα έξω από το σπίτι. Η ταυτοποίηση του αίματος με τη μία γυναίκα έγινε με DNA καθώς λήφθηκε γενετικό υλικό από την οδοντόβουρτσα της μίας Ρωσίδας. Στο σπίτι δεν βρέθηκαν άλλα σημαντικά στοιχεία, καθώς όλα δείχνουν ότι ο ύποπτος ξεφορτώθηκε ό,τι θα μπορούσε να αποκαλύψει εγκληματική ενέργεια. Κατά την ανάκριση ισχυρίστηκε ότι τις δύο γυναίκες τις γνώριζε και άλλος συμπατριώτης του και ίσως αυτός να γνωρίζει κάτι για την εξαφάνισή τους. Η Αστυνομία παρά το ότι θεωρεί ότι ο ύποπτος προσπαθεί να παραπλανήσει την έρευνα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον και δεύτερου Σύρου 23 ετών, ώστε να ανακριθεί.

Ο 32χρόνος, έχει παραδεχθεί ότι μετέβηκε στο συγκεκριμένο σπίτι με τις δύο γυναίκες, αλλά υποστηρίζει πως τις επέστρεψε ο ίδιος πίσω στην οικία τους στη Λάρνακα. Ο ύποπτος συνδέεται επαγγελματικά με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, αφού εκτελούσε εκεί διάφορες οικοδομικές εργασίες, ενώ φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο κατάφερε να πετύχει και πρόσβαση εντός της οικίας, εν αγνοία του ιδιοκτήτη. Στις έρευνες της Αστυνομίας, πέραν των κηλίδων αίματος, εντοπίστηκαν και ορισμένα άλλα τεκμήρια που επιβεβαιώνουν την παρουσία τους εκεί, χωρίς όμως να μπορεί να εξαχθεί οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.

εξαφάνιση Κύπρος

Κανένα ίχνος

Χθες η Αστυνομία όργωσε στην κυριολεξία την περιοχή γύρω από το σπίτι. Χρησιμοποιήθηκαν ανιχνευτικοί σκύλοι, drones και εκσκαφείς χωρίς όμως να βρεθούν ίχνη των δύο γυναικών. Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι οι δύο γυναίκες είναι νεκρές και αυτό που αναζητούν είναι τις σορούς τους. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στον «Π», είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι δύο γυναίκες αν ο ύποπτος (αν αυτός έχει διαπράξει το έγκλημα) δεν ομολογήσει τι ακριβώς συνέβη. «Αν τις έχει πετάξει σε κάποιο λάκκο, ή σε χαράδρα ή τις έχει θάψει σε περιοχή που δεν σχετίζεται με τον χώρο όπου γίνονται οι έρευνες, μόνο από κάποια συγκυρία θα μπορούσαν να βρεθούν.

Επιμονή για στοιχεία

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν κλειστά κυκλώματα ασφαλείας για να διαπιστωθεί αν όντως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη Λάρνακα και δεν επέστρεψαν ποτέ, ενώ οι έρευνες που έγιναν στα αυτοκίνητα του υπόπτου δεν έφεραν αποτέλεσμα. Όπως ανέφεραν στον «Π» αστυνομικές πηγές ο 32χρονος Σύρος χρησιμοποιούσε επτά αυτοκίνητα για τις δουλειές του. Ελέγχθηκαν και τα επτά χωρίς να βρεθούν στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι μεταφέρθηκαν οι γυναίκες με ένα εξ αυτών. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογες υποψίες και για εμπλοκή δεύτερου προσώπου ή και άλλων, κάτι που ωστόσο επί του παρόντος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από στοιχεία ή μαρτυρίες.

Εξετάζονται επίσης όλες οι επαφές που είχαν οι δύο γυναίκες κατά την παραμονή τους στην Κύπρο.

Πηγή: politis.com.cy

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.