Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο γυναικών στην Κύπρο – Το σενάριο της δολοφονίας και το “κλειδί” των ερευνών

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο, μετά την εξαφάνιση δύο γυναικών με καταγωγή από τη Ρωσία. Τα ίχνη των δύο γυναικών, 33 και 43 ετών, χάθηκαν από τη Λάρνακα, στις 17 Νοεμβρίου και φιλικό τους πρόσωπο δήλωσε την εξαφάνισή τους στις αστυνομικές Αρχές. Έκτοτε, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας και των ανακριτικών Αρχών, που εξετάζουν το ενδεχόμενο της διπλής δολοφονίας.

Όπως μεταδίδει ο Πολίτης της Κύπρου, πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως συνελήφθη ένα άτομο ηλικίας 32 ετών, που κρατείται σε σχέση με την υπόθεση, αφού όπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες πίσω από την εξαφάνιση των δύο γυναικών, πιθανόν κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αναφέρει πως την εξαφάνιση των δυο γυναικών κατήγγειλε φιλικό πρόσωπο της 43χρονης, στις 19 Νοεμβρίου, αναφέροντας ότι είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Η εξαφάνιση στις 17 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο γυναίκες εξαφανίστηκαν από την οικία όπου διαμένουν στη Λάρνακα, στις 17 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για την 43χρονη ALRAEESI KHAIAT και την 33χρονη MARIIA GAZIBAGANDOVA, με καταγωγή από τη Ρωσία.

Η 43χρονη περιγράφεται ως εύσωμη, ύψους 1.60μ. περίπου, με ξανθά μακριά μαλλιά και καστανά μάτια και η 33χρονη, επίσης εύσωμη, ύψους 1.70μ. περίπου, με μαύρα μακριά μαλλιά και μαύρα μάτια.

εξαφάνιση Κύπρος

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να προκύψουν νεότερες εξελίξεις.

Οι κηλίδες αίματος και το DNA

Οι αστυνομικές έρευνες σήμερα εστιάζονται σε συγκεκριμένο αγρόκτημα στον Κάτω Αμίαντο. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο χώρο, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία του αγροκτήματος, που ταυτοποίηθηκαν με το DNA μίας εκ των δύο εξαφανισμένων γυναικών. Για την ταυτοποίηση ελήφθη δείγμα από την οδοντόβουρτσα της γυναίκας. Επιπλέον, ίχνη αίματος βρέθηκαν και σε εκσκαφέα που βρισκόταν σταθμευμένος σε κοντινή απόσταση.

Τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της επόμενης μέρας που δηλώθηκε η εξαφάνισή τους και άρχισαν οι έρευνες για εντοπισμό τους.

Στον χώρο διαμονής τους, στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα και διαπιστώθηκε πως δεν εγκατέλειψαν την Κυπριακή Δημοκρατία από οποιαδήποτε νόμιμο σημείο εισόδου – εξόδου.

«Στις 20 με 24 του μήνα έγιναν έρευνες στις επαρχίες Λάρνακας καθώς και Λεμεσού και Λευκωσίας, ανακρίθηκαν κάποια πρόσωπα, χωρίς θετικό αποτέλεσμα», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κύπρος εξαφάνιση

Τα νέα στοιχεία και η σύλληψη του 32χρονου

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο ύποπτος κλήθηκε για ανάκριση στις 25 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, ενώ προέκυψαν κάποια στοιχεία που δημιουργούσαν υπόνοιες ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο ύποπτος συνελήφθη τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου και τέθηκε υπό 7ημερη κράτηση, την ίδια μέρα, από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, για αδικήματα που έχουν σχέση με απαγωγή και αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Η ανησυχία των Αρχών για την τύχη των δυο γυναικών ενισχύθηκε μετά τον εντοπισμό συγκεκριμένων τεκμηρίων σε εξοχική κατοικία, στην επαρχία Λεμεσού, ιδιοκτησίας άλλου προσώπου, το οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον 32χρονο. Ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση.

Κύπρος εξαφάνιση

«Εξασφαλίστηκαν κάποια τεκμήρια όπου καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο ύποπτος, μαζί με τις δυο ελλείπουσες, βρίσκονταν μαζί στο χώρο, σε κάποιο στάδιο», είπε ο Χρίστος Ανδρέου.

Οι έρευνες στη συγκεκριμένη κατοικία ξεκίνησαν πριν από ημέρες, με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων και σήμερα ενισχύθηκαν με τη χρήση drones.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ