Κορινθία: «Αυτή είναι η ζωή μας – Είμαστε μία θρησκευτική μειονότητα» – Οι γονείς της πολύτεκνης οικογένειας μιλούν στην κάμερα

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε το ζευγάρι που διαμένει με τα παιδιά του σε ένα καλύβι και σε λαγούμι, σε απομακρυσμένη περιοχή στην ορεινή Κορινθία.

Η πολύτεκνη οικογένεια διαμένει σε πρωτόγονες συνθήκες τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην περιοχή, ενώ έχει σκάψει ένα τούνελ μήκους 30 μέτρων που διαθέτει και δωμάτια και καταλήγει σε μια ρεματιά.

Η 39χρονη μητέρα, η οποία είναι έγκυος, μίλησε για το εκκλησάκι που έχουν δημιουργήσει μέσα στο λαγούμι, είπε ότι τα όπλα τους είναι κομμάτι του πολιτισμού τους, ενώ ανέφερε ότι τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο, αλλά τα διαβάζουν οι ίδιοι. Ο 45χρονος πατέρας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι παλαιοχριστιανοί και αποτελούν θρησκευτική μειονότητα. Πριν από κάποια χρόνια ο 45χρονος εργαζόταν σε δήμο της Αττικής.

Σε ερώτηση εάν είναι καλά στον χώρο όπου ζουν, η μητέρα τόνισε στην εκπομπή TLive, «ναι, γιατί να μην είμαι». Αναφερόμενη στο εκκλησάκι, έκανε λόγο για «χώρο λατρείας», ενώ, όπως είπε, έχει και αεραγωγό. «Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τα εργαλεία για κάποιο γεωτρύπανο. Σκάβαμε όρθιοι ή σκυφτοί για να μπορεί να περνάει ο αέρας… Πώς θα βαπτίζουμε τα παιδιά μας, πώς θα παντρευόμαστε, εδώ τις κάνουμε αυτές τις τελετές, πού αλλού».

«Αυτή είναι η ζωή μας». Ερωτηθείσα εάν τα παιδιά έχουν συναναστραφεί άλλους συνομήλικούς τους και εάν έχουν πάει σχολείο, απάντησε: «Και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις και σε συγγενείς και φίλους. Δεν είναι κλεισμένα. Γνωριζόμαστε με τους χωριανούς. Πάμε τις εκδρομές μας. Δεν τα έχουμε κρυμμένα, δεν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε».

«Παλαιότερα τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο, τώρα όχι», διευκρίνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως «έχουμε εδώ πέρα την δασκάλα μας, τα διαβάζουμε εμείς».

«Είμαστε παλαιοχριστιανοί – Ζούμε όπως οι πρόγονοί μας»

«Ζούμε όπως οι παλιοί, όπως οι πρόγονοί μας» είπε αρχικά ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για τον εμπρησμό ενός οχήματος, και αναφέρθηκε στις αβρααμικές θρησκείες και τις κοινότητες που ζουν με αυτόν τον τρόπο. «Είμαστε παλαιοχριστιανοί», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς όταν πήγαν να κάνουν έρευνα στον χώρο, είπε πως «δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν, μας επιτέθηκαν απρόκλητα. Ερχόντουσαν να κάνουν συλλήψεις όχι έρευνα».

Σχετικά με τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο 45χρονος υποστήριξε πως «μία κοπέλα σήκωσε κάποιο αντικείμενο προφανώς και τραυμάτισε έναν αστυνομικό την ώρα που την είχαν κάτω για να της περάσουν χειροπέδες».

«Δεν κάψαμε κανένα αυτοκίνητο, ήταν φθορά σε μια κλούβα ενός λαθροθήρα. Ήρθε 20 μέτρα από τον χώρο μας, να αποτελειώσει ένα γουρούνι σε μια καλλιέργειά μας», τόνισε αναφορικά με την κατηγορία του εμπρησμού οχήματος.

Σε ερώτηση γιατί δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ο 45χρονος είπε: «Ο νόμος που μας αφορά είναι για τις μειονότητες, είμαστε μία θρησκευτική μειονότητα και η Ελλάδα έχει αναλάβει να τηρεί τις υποχρεώσεις της στους διεθνείς οργανισμούς και στην Ευρώπη».

Η μητέρα της 39χρονης: Τους αρέσει το «δεν πληρώνω, δεν χρωστάω

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα της 39χρονης. «Έναν χρόνο δεν έχω καμία επικοινωνία. Το πώς ζει εκεί δεν ξέρω. Εδώ ζούσε, ας πού, ευτυχισμένη», είπε αρχικα.
«Τους βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε και χρηματικά και με πράγματα. Ο γαμπρός μου, δυστυχώς, ήταν αγνώμων, μέχρι τελικά που δεν άντεξα εγώ, τσακώθηκα μαζί τους, γιατί δεν ικανοποιούνταν με τίποτα… το είχε στο μυαλό του να φύγουν, να κάνει τα δικά του. Να απομονώσει την κόρη μου και την οικογένειά της για να μπορεί να την κάνει, να την χειριστεί, όπως εκείνος ήθελε», τόνισε η μητέρα της 39χρονης και συμπλήρωσε:
«Τους αρέσει, δεν θέλουν να πληρώνουν τίποτα. Τους αρέσει το “δεν πληρώνω, δεν χρωστάω”, τους αρέσει αυτή η ρέμπελη ζωή. Μάλλον της κόρης μου της άξιζε αυτή η ζωή. Λυπάμαι που το λέω, ντρέπομαι που το λέω, σκίζεται η καρδιά μου που το λέω. Να είναι καλά όπου βρίσκεται, να έχουν την ευχή μου».
Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ