Κορδελιό – Εύοσμος: Νέα διαμαρτυρία για το lockdown – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Σε αυστηρό «lockdown» για τρίτη ημέρα βρίσκεται ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή, με αρκετούς κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και να εκφράζουν την αγανάκτηση τους. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο δημαρχείο προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα που υπέγραψαν.

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου μιλώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις κινητοποιήσεις, ο κόσμος έχει εξαντληθεί από την καραντίνα και τώρα ξαφνικά ήρθε ένα αυστηρότερο lockdown το οποίο περιορίζει περαιτέρω τη ζωή όλων.

«Κάποια στιγμή ο κόσμος είναι λογικό να αντιδράσει. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση όλων αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα ούτως ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση αυτών των μεταλλάξεων. Στην ουσία, για 11-12 κρούσματα ο Δήμος κλείνει για να μην εκτεθούν περαιτέρω οι μεταλλάξεις” τόνισε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας πως o αριθμός κρουσμάτων στον δήμο είναι καλύτερος σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα.

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων τα οποία εντός του δήμου έχουν κλείσει και γίνονται τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Μανδαλιανός είπε πως «ακόμη και τα παιδιά που είναι να πάνε σε εκπαιδευτήρια εκτός δήμου, είτε είναι ιδιωτικά είτε σε διπλανό Δήμο, δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε, θα υπάρξει τηλεκπαίδευση για αυτά και ζητάμε κατανόηση».

Σχετικά με τα fake news που κάνουν λόγο για εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά καθώς «ανήκουν στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας». «Όποιος διέσπειρε αυτές τις φήμες θα θερίσει μηνύσεις γιατί είναι ψευδείς ειδήσεις που αναστατώνουν τον κόσμο και την ήδη άσχημη ψυχολογική του κατάσταση».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών, φωτό και βίντεο: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ