Κορδελιό – Εύοσμος: Κάτοικοι και επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για το lockdown – “Είναι άδικο” – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, με οργισμένους πολίτες να συγκεντρώνονται στον πεζόδρομο του δημαρχείου Ευόσμου, για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που αδικεί τους ίδιους και τον δήμο τους.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στον χώρο, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα για τις 12.00 μ.μ., με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο. Την ίδια ώρα, πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα. Ο έλεγχος των μετακινήσεων καθώς και τα μέτρα αστυνόμευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης με αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Κορδελιού Εύοσμου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο grtimes.gr ο Δήμαρχος Κλ. Μανδαλιάνος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα. Όπως είπε κατά τις τρεις πρώτες μέρες θα γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες για να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και στη συνέχεια θα επιβάλλονται πρόστιμα. Όπως επεσήμανε, από σήμερα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς το Δήμο για λόγους εκτός υγείας και εργασίας.

Για άδικο μέτρο έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού Κώστας Βασιλειάδης. “Είμαστε κρεμασμένοι στα κάγκελα. Είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε τα μαγαζιά μας σε μία περίοδο που κρίνεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας” είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Τσιλιγκιρίδης αναφέρθηκε στην αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας. Αναρωτήθηκε τι θα γίνει με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου με αυτήν την απαγόρευση.

Πηγή πληροφοριών, φωτό και βίντεο: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ