Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown στους δήμους Καλυμνίων και Ευόσμου-Κορδελιού

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνουν από αύριο και έως την 1η Μαρτίου ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Ειδικά για τον δήμο Καλυμνίων, σημείωσε πως παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίο και μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού, τόνισε πως η απόφαση ελήφθη λόγω της ανίχνευσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα 2/3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της συγκεκριμένης μετάλλαξης έχουν βρεθεί ή έχει φανεί από την ιχνηλάτηση ότι σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές του δήμου και ειδικά με τη δημοτική ενότητα Ευόσμου. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυστηρό lockdown παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

-Ο Δήμος Καλυμνίων

-Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

-Ο Δήμος Μυκόνου

-Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

-Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

-Η Περιφέρεια Αττικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ