«Κοντεύουμε προς τη νίκη, όλος ο πλανήτης είναι στο πλευρό σας» λέει Ιρανή πρόσφυγας που ζει στην Ελλάδα

Το δικό της μήνυμα έστειλε Ιρανή πρόσφυγας που ζει στην Ελλάδα στις γυναίκες της πατρίδας της που αγωνίζονται. «Ιρανές γυναίκες να είστε δυνατές. Να μη μείνει τίποτα όρθιο. Κοντεύουμε προς τη νίκη. Όλος ο πλανήτης είναι στο πλευρό σας. Είμαι περήφανη που είμαι Ιρανή. Είμαι μαζί σας με όλη τη δύναμη της ψυχής μου» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η Μαριάμ μετράει τέσσερα χρόνια ελευθερίας στην Ελλάδα και της φαίνεται σαν ψέμα πως κατάφερε να δραπετεύσει από την κόλαση και να πετάξει το χιτζάμπ. Πως ξεγλίστρησε από τις «περιπολίες καθοδήγησης» και την ισλαμική Σαρία.

«Είμαι μαζί τους, στο πλευρό τους. Πολεμήστε παλέψτε για την ελευθερία σας. Η γυναίκα όταν κυκλοφορεί μόνη την βιάζουν ομαδικά γιατί θεωρούν πως δεν έχει προστάτη», περιγράφει τη ζωή από την οποία δραπέτευσε.

Η Μάριον ζει στην Ελλάδα με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά με τα τραύματα από την παιδική της ηλικία να είναι ακόμη ανοιχτά.  Η Μαριάμ ζωγραφίζει μόνο με μολύβι για να θυμάται το γκρίζο της πατρίδας της

«Μακάρι τη θέση του χιτζάμπ να είχε η αγάπη και ο σεβασμός. Γυναίκες χειρότερες από ζώα. Τις χτυπούν στη μέση του δρόμου. Αυτό είναι το Ισλάμ;», διερωτάται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ