Κομοτηνή: Καίει ανεξέλεγκτα για 13η ημέρα η φωτιά στο Παπίκιο Όρος

Μάχη με τις φλόγες για 13η ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς στο παρθένο δάσος στο Παπίκιο Όρος στην Κομοτηνή.

Η φωτιά ξέσπασε στις 22 Οκτωβρίου σε δύσβατο σημείο στην κορυφογραμμή του όρους. Πάνω από 100 πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα επιχειρούν, όμως το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, με πλαγιές σε μεγάλο υψόμετρο, τις οποίες και τα οχήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Η χερσαία επιχείρηση βασίζεται στα πεζοπόρα τμήματα που κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε η φωτιά να μην κάψει ένα πραγματικό φυσικό πλούτο της Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής, είναι η φωτιά να μην επεκταθεί χαμηλά και αρχίσει να απειλεί οικισμούς. «Βασικός στόχος ήταν να μην πάει η φωτιά προς τον Σώστη» τόνισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο ερώτημα των κατοίκων της περιοχής γιατί δεν επιχειρούν περισσότερα εναέρια μέσα, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας, απάντησε ότι τα «εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στις πλαγιές, ρέματα και χαράδρες καθώς τίθεται θέμα ασφαλείας», επιπλέον αναφέρει πως «έληξε η αντιπυρική περίοδος, με αποτέλεσμα να τελειώσει η σύμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που θα μπορούσαν να μπουν και να επιχειρήσουν σε τόσο δύσβατα σημεία», ενώ επισήμανε πως η διαχείριση εναέριων μέσων δεν γίνεται τοπικά από την Πυροσβεστική.

Κομοτηνή: Η φωτιά του Παπικίου Όρους από ψηλά

Καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου το αυτοκίνητο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Τραυματίστηκε ένας εθελοντής διασώστης

Φωτιά Κομητηνή πτώση δέντρου Φωτιά Κομητηνή πτώση δέντρου Φωτιά Κομητηνή πτώση δέντρου

Ο καπνός από την φωτιά είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής καθώς και από το νησί της Θάσου. Επίσης στάχτες έχουν φτάσει μέχρι την Ξάνθη.

πηγή φωτογραφιών: xronos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ