Κολλέγιο Αθηνών: Ο καβγάς σε καφετέρια και η εισβολή στο σχολείο για εκδίκηση

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εισβολή εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Κολλέγιο Αθηνών: Τι κατέθεσε μαθητής που είδε τους δύο εξωσχολικούς – Ποιον έψαχναν

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, όλα ξεκίνησαν έπειτα από έναν καβγά, που είχε γίνει σε καφετέρια στο Ψυχικό. Εκεί όπου ένας μαθητής του Κολλεγίου τσακώθηκε με εξωσχολικούς και φώναξε έναν αλλοδαπό να τον βοηθήσει.

Στη συνέχεια μαζεύτηκαν κι άλλα άτομα και περικύκλωσαν τον μαθητή, έχοντας βίαιες διαθέσεις, οι οποίες ωστόσο δεν εκδηλώθηκαν λόγω της παρέμβασης φίλων του νεαρού μαθητή.

Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών – Η αναφορά για εξωσχολικούς με μαχαίρια, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και η ανακοίνωση του σχολείου

Όπως όλα δείχνουν, η συνέχεια του τσακωμού δόθηκε με τους εξωσχολικούς να ψάχνουν τον εν λόγω μαθητή στο σχολείο του. Έτσι, λίγο μετά τις 13:00 φέρεται να εισέβαλαν στο Κολλέγιο Αθηνών με αιχμηρά αντικείμενα προκαλώντας αναστάτωση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Οι μαθητές ενημέρωσαν με μηνύματα στους γονείς

Ανάστατοι οι γονείς και οι μαθητές του Κολλεγίου αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό. Οι μαθητές μέσω sms, όπως ανέφερε το STAR, ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν στο σχολείο για να διαπιστώσουν να ήταν καλά.

Κολλέγιο Αθηνών: «Επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus» – Η ανακοίνωση του σχολείου

Τι κατέθεσε μαθητής που είδε τους δύο εξωσχολικούς

Κατέθεσε στην αστυνομία ο μαθητής, που δήλωσε ότι είδε δύο εξωσχολικούς να μπαίνουν με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση.Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο μαθητής επιβεβαίωσε και στους αστυνομικούς ότι είδε τους δύο εξωσχολικούς και ισχυρίστηκε ότι πήγαν στο σχολείο ψάχνοντας έναν άλλον μαθητή που φοιτά στο Κολλέγιο Αθηνών. Ο μαθητής αυτός δεν είχε πάει σήμερα στο σχολείο, όπως κατέθεσε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο εν λόγω μαθητής είχε διαφορές με τους δύο εξωσχολικούς οι οποίοι πήγαν στο σχολείο για να του επιτεθούν και όταν διαπίστωσαν πως απουσίαζε, αποχώρησαν από το συγκρότημα.

Όπως είχε μεταδώσει το enikos.gr, η κινητοποίηση στο σχολείο ξεκίνησε όταν ο μαθητής είπε στον φύλακα ότι είδε δύο άτομα με μαχαίρια να μπαίνουν στον χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων και αστυνομικών της ΕΚΑΜ με πυροτεχνουργούς, προκειμένου να ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του σχολείου. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να βρουν κάποιον ή κάτι ύποπτο.

Εκτός από τον μαθητή που δήλωσε ότι είδε τους εξωσχολικούς, στο Αστυνομικό Τμήμα πήγε και ο φύλακας, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν.

Μαθητές ανέφεραν νωρίτερα στο enikos.gr, ότι είδαν από νωρίς το πρωί δύο εξωσχολικούς από ΕΠΑΛ που είχαν μαχαίρια, μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κολλέγιο Αθηνών, αναφέρει ότι πληροφορηθήκαν για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus και έκριναν ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσουν όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου. Οι έλεγχοι της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Λευτέρης Οικονόμου: «Υπήρξε άμεση κινητοποίηση»

Σχετικά με το περιστατικό στο Κολλέγιο Αθηνών και τις πληροφορίες για εισβολή ανδρών με μαχαίρια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα πρωτόκολλα» και συνέχισε «πρώτος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών. Από την άμεση διερεύνηση της Αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε κάποιος. Ωστόσο, η υπόθεση είναι ανοιχτή και διερευνάται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ