Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών – Η αναφορά για εξωσχολικούς με μαχαίρια, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και η ανακοίνωση του σχολείου

Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό. Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές για εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια στον χώρο του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση.

Κολλέγιο Αθηνών: «Επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus» – Η ανακοίνωση του σχολείου

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, ένας μαθητής είπε στον φύλακα του σχολείου ότι είδε δύο άτομα με μαχαίρια να μπαίνουν στον χώρο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να ενημερωθούν οι αστυνομικές Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΚΑΜ με πυροτεχνουργούς, προκειμένου να ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του σχολείου. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να βρουν κάποιον ή κάτι ύποπτο.

Ψυχικό: Αναφορές για εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών – Δεν εντόπισε κάτι ύποπτο η αστυνομία

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο μαθητής όσο και ο φύλακας, έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να καταθέσουν για το περιστατικό.

Μαθητές ανέφεραν στο enikos.gr, ότι είδαν από νωρίς το πρωί δύο εξωσχολικούς από ΕΠΑΛ που είχαν μαχαίρια, μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Όπως ανακοίνωσε το Κολλέγιο Αθηνών, πληροφορηθήκαν για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus και έκριναν ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσουν όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου. Οι έλεγχοι της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται ότι δεν διαπιστώθηκε η παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός του σχολείου.

«Νωρίτερα σήμερα, μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Κολλέγιο Αθηνών: Η ενημέρωση στους γονείς

Το Κολλέγιο Αθηνών ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο campus.

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Κολλέγιο Αθηνών ανακοίνωση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ