Κολλέγιο Αθηνών: Τι κατέθεσε μαθητής που είδε τους δύο εξωσχολικούς – Ποιον έψαχναν

Κατέθεσε στην αστυνομία ο μαθητής, που δήλωσε ότι είδε δύο εξωσχολικούς να μπαίνουν με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση.

Λήξη συναγερμού στο Κολλέγιο Αθηνών – Η αναφορά για εξωσχολικούς με μαχαίρια, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και η ανακοίνωση του σχολείου

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο μαθητής επιβεβαίωσε και στους αστυνομικούς ότι είδε τους δύο εξωσχολικούς και ισχυρίστηκε ότι πήγαν στο σχολείο ψάχνοντας έναν άλλον μαθητή που φοιτά στο Κολλέγιο Αθηνών. Ο μαθητής αυτός δεν είχε πάει σήμερα στο σχολείο, όπως κατέθεσε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο εν λόγω μαθητής είχε διαφορές με τους δύο εξωσχολικούς οι οποίοι πήγαν στο σχολείο για να του επιτεθούν και όταν διαπίστωσαν πως απουσίαζε, αποχώρησαν από το συγκρότημα.

Κολλέγιο Αθηνών: «Επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus» – Η ανακοίνωση του σχολείου

Πλέον, οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν τον μαθητή που φέρεται να ήταν το πρόσωπο που έψαχναν οι δύο εξωσχολικοί στο Κολλέγιο Αθηνών, σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη τους.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, η κινητοποίηση στο σχολείο ξεκίνησε όταν ο μαθητής είπε στον φύλακα ότι είδε δύο άτομα με μαχαίρια να μπαίνουν στον χώρο.

Ψυχικό: Αναφορές για εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών – Δεν εντόπισε κάτι ύποπτο η αστυνομία

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων και αστυνομικών της ΕΚΑΜ με πυροτεχνουργούς, προκειμένου να ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του σχολείου. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να βρουν κάποιον ή κάτι ύποπτο.

Εκτός από τον μαθητή που δήλωσε ότι είδε τους εξωσχολικούς, στο Αστυνομικό Τμήμα πήγε και ο φύλακας, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν.

Μαθητές ανέφεραν νωρίτερα στο enikos.gr, ότι είδαν από νωρίς το πρωί δύο εξωσχολικούς από ΕΠΑΛ που είχαν μαχαίρια, μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κολλέγιο Αθηνών, αναφέρει ότι πληροφορηθήκαν για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus και έκριναν ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσουν όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου. Οι έλεγχοι της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρεται, ότι έπειτα από έρευνα που έγινε δεν διαπιστώθηκε η παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός του σχολείου.

«Νωρίτερα σήμερα, μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Κολλέγιο Αθηνών: Η ενημέρωση στους γονείς

Το Κολλέγιο Αθηνών ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο campus.

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Κολλέγιο Αθηνών ανακοίνωση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ