Κλειστό δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη- Στα ”κάγκελα” οι γονείς -ΦΩΤΟ

Κλειστό έμεινε το πρωί της Δευτέρας το 2ο δημοτικό σχολείο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και οι μαθητές δεν μπήκαν στις τάξεις τους καθώς το κτίριο έμεινε χωρίς θέρμανση, λόγω ολιγωρίας δεν έγινε η σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των γονέων οι οποίοι την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν στην πύλη του σχολείου από τους δασκάλους για την έλλειψη θέρμανσης. Παράλληλα, είναι άγνωστο αν και αύριο θα λειτουργήσει το σχολείο.

Μάλιστα, δέκτης των έντονων παραπόνων έγινε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωσήφ Αράπογλου που βρέθηκε εκεί, αφού σύμφωνα με τα όσα λένε οι γονείς, ο Δήμος ολιγώρησε χαρακτηριστικά, αφήνοντας το σχολείο χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, σήμερα στο συγκρότημα έφτασε και συνεργείο της ΔΕΠΑ, για τις εργασίες.

Αυτό φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο 2ο Δημοτικό. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει γνωστό πως απαιτείται στατικός έλεγχος γιατί παρατηρούνται ρηγματώσεις και καθιζήσεις. Για το λόγο αυτό βρέθηκε σήμερα στο χώρο και μηχανολόγος που θα κάνει την αυτοψία.

Το κτήριο έχει ανεγερθεί το 1970, επομένως επιβάλλεται να ελεγχθεί η στατικότητα του. Στους διαδρόμους έξω από τις μαθητικές τουαλέτες και στους δυο ορόφους παρατηρείται διαρροή νερού ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει μεγάλη φθορά στο σοβά των τοίχων. Έτσι ο τοίχος υγροποιείται με αποτέλεσμα να προκληθεί η ίδια φθορά και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι γονείς ζητούν την εγκατάσταση στεγάστρου από το κυρίως κτίριο προς το γυμναστήριο, την αλλαγή των ηλεκτρικών λαμπτήρων στο γυμναστήριο, εσωτερική βαφή διαδρόμων και αιθουσών καθώς και εξωτερική βαφή του σχολειού, αντικατάσταση των κάδων και εγκατάσταση ειδικού κάγκελου σε αίθουσα που είναι εκτεθειμένη σε εξωσχολικούς οι οποίοι έχουν εύκολη πρόσβαση.

Πηγή: life- events.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ